Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

sondaj inscop alegeri prezidențiale
Categorie: Politic
  • INSCOP a publicat rezultatele unui nou sondaj, privind măsura în care românii s-ar prezenta la urne, la alegerile prezidențiale, respectiv intenția acestora de vot.
  • Pe primul loc se află secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, urmat de președintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, în calitate de candidat PSD-PNL, cercetarea fiind făcută înainte ca liberalii să anunțe decizia de a participa pe cont propriu la alegerile din 2024.
  • Peste 61% dintre cei chestionați au spus că 100% ar merge la vot, în cadrul alegerilor prezidențiale.

Potrivit rezultatelor sondajului efectuat de INSCOP, la solicitarea News.ro, pe o scală de la 1 la 10, în care 1 înseamnă că ”sigur nu” voi merge la vot şi 10 ”sigur da”, voi merge la vot, 14% dintre români au ales 1, 1,4% dintre români au ales 2, 1,4% au ales 3, 1% au ales 4, 6,3% au ales 5, 1,3% au ales 6, 2,9% au ales 7. 6,2% indică 8, 3.1% -  9 şi 61.4% - 10. Nu ştiu sau nu răspund reprezintă 1,2% din total eşantion.

Dintre cei care şi-au exprimat preferinţa pentru un candidat din listă, indiferent dacă declară că vin sau nu vin sigur vot (84,7% din total eşantion), 27,7% dintre alegători ar vota pentru Mircea Geoană (independent), 21,8% pentru Marcel Ciolacu (susţinut de PSD şi PNL) şi 18,9% pentru George Simion (AUR). Pentru Elena Lasconi (USR) ar opta 12,1% dintre alegători, iar pentru Diana Şoşoacă (SOS România) 10,5%. Dacian Cioloş (REPER) ar fi ales de 4,3% dinte votanţi, iar Kelemen Hunor (UDMR) de 3,1%. 1,6% dintre cei chestionați au spus că ar vota alt candidat.

Citiți și: SONDAJ INSCOP: 28,7% DINTRE ALEGĂTORI AR VOTA PSD, LA PARLAMENTARE. PNL ȘI AUR, APROAPE LA EGALITATE

Clasamentul se menține și raportat strict la răspunsurile celor care au afirmat cu certitudine că ar participa la acest scrutin.

79% dintre respondenți apreciază că ar fi un lucru bun ca o femeie să devină președintele României, iar 65% ar susține ideea ca o personalitate independentă să ocupe această funcție, în mandatul următor.

Anunțul PNL privind participarea la alegeri ar putea modifica opțiunea votanților

Citiți și: SEPARAT DE PSD LA ALEGERI. PNL A DECIS VINERI PRIN VOT SĂ MEARGĂ SEPARAT DE PSD LA TOATE CELE PATRU RÂNDURI DE ALEGERI DIN 2024

”Sondajul de opinie a fost realizat de INSCOP Research cu foarte puţin timp înainte de o serie de evenimente politice, precum decizia PNL de nu candida pe liste comune cu PSD sau conflictul USR-Elena Lasconi, care au implicaţii asupra competiţiei pentru alegerile prezidenţiale. Cu toate acestea, rezultatele la întrebarea privind intenţia de vot pentru alegerile prezidenţiale rămân relevante chiar şi în formula în care a fost aplicată. Spre deosebire de sondajul precedent, în care am testat candidaturi separate ale PSD şi PNL la alegerile prezidenţiale, în sondajul de luna acesata am efectuat două modificări: am testat un candidat comun PSD-PNL în persoana premierului Marcel Ciolacu, respectiv am testat-o pe Elena Lasconi drept candidat USR în locul lui Cătălin Drulă. Datele arată că într-un asemenea scenariu, pe primele două locuri se situează Mircea Geoană (independent) şi Marcel Ciolacu (susţinut de PSD şi PNL). În lipsa unui candidat propriu, doar o treime dintre votanţii PNL ar opta pentru candidatul comun provenit din PSD. De asemenea, Elena Lasconi ar obţine un scor mult mai mare decât Cătălin Drulă, însă ar atrage doar o treime din voturile alegătorilor USR. Mircea Geoană se clasează pe primul loc colectând foarte multe voturi din categorii diverse: votanţii PSD, votanţii PNL, votanţii USR, votanţii nehotărâţi şi cei care nu se prezintă la alegerile parlamentare, dar ar participa la cele prezidenţiale”, a explicat directorul INSCOP Research Remus Ştefureac.

Citiți și: MIRCEA GEOANĂ, SECRETAR GENERAL ADJUNCT AL NATO, A PARTICIPAT LA DESCHIDEREA ANULUI UNIVERSITAR LA UPG. „VEȚI TRĂI ÎNTR-O ROMÂNIE DEMOCRATICĂ, CAPITALISTĂ”

Sondajul de opinie a fost realizat de INSCOP Research, la comanda News.ro. Datele au fost culese în perioada 23 octombrie - 2 noiembrie, prin metoda CATI (interviuri telefonice), prin intermediul chestionarului. Volumul eşantionului simplu, stratificat, este de 1.100 de persoane, reprezentativ pe categoriile sociodemografice semnificative (sex, vârstă, ocupaţie) pentru populaţia neinstituţionalizată a României, cu vârsta de 18 ani şi peste. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 3 %, la un grad de încredere de 95%.

Back To Top