Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

toxiinfecție alimentara spital psihiatrie
Categorie: Actual
  • Zeci de persoane ar fi făcut toxiinfecție alimentară după ce ar fi consumat preparate cu pește oferite de pomană de o mănăstire.
  • Printre victime se află pacienți și personal de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni.
  • Trei dintre pacienți au murit, iar unul este în stare gravă, potrivit datelor transmise de Ministerul Sănătății, în urma acestui incident șocant care face deja obiectul unei anchete pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.
  • Update. Autoritățile au aflat de unde provenea peștele trimis la spital. Mănăstirea care a dat pomana a fost amendată.

Cazurile de toxiinfecție alimentară au apărut în rândul internaților și la angajații de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni (jud. Vaslui), unde marți ar fi ajuns preparate cu pește oferite, ca pomană, de o mănăstire. 

"La ora 18:30, reprezentanții Ministerului Sănătății au fost anunțați verbal de Direcția de Sănătate Publică Vaslui, referitor la o situație gravă apărută la Spitalul de Psihiatrie Murgeni, aflat în subordinea primăriei din localitate. În cursul zilei de 21 noiembrie, toți pacienții și o parte din personalul spitalului au consumat alimente furnizate de o mănăstire din apropiere, pe bază de pește.

În cursul nopții de 22 noiembrie, 1 pacient a prezentat simptome digestive, vărsături și diaree. Aceste simptome au apărut în cursul zilei de 22 noiembrie și la alți pacienți.

Până în momentul de față s-au înregistrat 3 decese și 1 pacient în stare gravă e internat la Spitalul din Bârlad", a anunțat Ministerul Sănătății, miercuri seară.

La nivelul instituției a fost activată o celulă de criză care a hotărât transferul tuturor pacienților simptomatici la spitalul din Bârlad, unde există asistență medicală de Terapie Intensivă, precum și preluarea de probe biologice și de aliment pentru analiza toxicologică la Institutul de Medicină Legală Iași. Transferul pacienților de la spitalul de psihiatrie către spitalul din Bârlad s-a realizat cu ambulanțe pentru victime multiple și a fost coordonat de Centrul Operativ pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Sănătății.

Citiți și: PESTE 60 DE STUDENŢI AI ACADEMIEI DE POLIŢIE AU FOST DIAGNOSTICAȚI CU TOXIINFECȚIE ALIMENTARĂ. UNII AU AJUNS LA SPITAL

MS a anunțat că probe din alimente au fost preluate și direcționate de asemenea către Institutul Național de Sănătate Publică- Centrul de Sănătate Publică din Iași pentru analize microbiologice.

ObservatorNews menționează că mâncarea,pe bază de pește, ar fi fost preparată chiar la mănăstire şi nu avea nici un certificat de conformitate, necesar în mod legal pentru ca alimentele să fie oferite pacienţilor, dar și alte persoane ar fi mâncat la mănăstire din aceleaşi produse,fără a avea vreo reacţie adversă. Din acest motiv, nu este exclusă nici varianta potrivit căreia alimentele ar fi fost contaminate pe drum sau chiar la spital, posibil cu otravă împotriva şoarecilor.

Citiți și: SINDICATUL EUROPOL PUBLICĂ IMAGINI CU LARVE ÎN MÂNCAREA STUDENȚILOR DE LA ACADEMIA DE POLIȚIE. "ESTE A TREIA NOAPTE CÂND SUNT SOLICITATE ECHIPAJELE DE URGENȚĂ"

Reprezentanții IJP Vaslui au anunțat că în cauză se efectuează cercetări pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, ancheta fiind coordonată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad.

Update. La Spitalul din Murgeni sunt internate peste o sută de persoane. 29 de pacienţi au fost transferaţi la Spitalul din Bârlad şi la UPU Vaslui.

Update. „Noi ne-am autosesizat, instituţia a trimis două echipe: una la mănăstirea Floreşti şi o alta la Spitalul de Neuropsihiatrie din Murgeni. Investigaţiile noastre s-au finalizat spre dimineaţă, au fost luate măsurile legale, s-au recoltat probe care au ajuns la Institutul de Igienă şi Sănătate Publică din Bucureşti, aşteptăm rezultatul investigaţiilor. Se bănuieşte că peştele ar putea fi incriminat. În ziua de marţi, mănăstirea Floreşti a dus 170 de porţii de ciorbă din peşte cu perişoare din peşte şi respectiv peşte prăjit cu legume, pangasius”, a declarat joi, pentru News.ro, directorul DSVSA Vaslui, Nelu Munteanu. 

Controalele vot fi extinse și la depozitul de la care a fost cumpărat peștele, o unitate din Bârlad.

În ceea ce priveşte cantina spitalului, oficialul DSVSA a precizat, potrivit sursei citate, că aceasta are autorizaţie sanitar-veterinară, au fost controale în trecut acolo şi din punctul de vedere al igienei nu au fost semnalate probleme.

Până în prezent, în acest caz, Mănăstirea Floreşti a fost amendată pe motiv că nu era autorizată din punct sanitar-veterinar pentru activităţi de cantină-catering. Amenda a fost aplicată în baza Hotărârii de Guvern 984, art. 6 alin. b) punctul 9, care prevede că sancţiunile în astfel de situaţii sunt cuprinse între 40.000 şi 50.000 de lei.

Foto: captură video Observator News 

Back To Top