Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

teatrul_toma_caragiuCea de-a doua ediţie a Festivalului Naţional de Teatru „Toma Caragiu” se va desfăşura, la Ploieşti, între 7 şi 11 noiembrie. Dacă anul trecut, prima ediţie a festivalului nu a avut o temă bine stabilită, de această dată selecţia spectacolelor va fi realizată respectându-se tema „Feţele puterii”.

Lucian Sabados, directorul Teatrului „Toma Caragiu”, ne-a dezvăluit, recent, câteva detalii despre Festivalul Naţional de Teatru „Toma Caragiu”, emblematic pentru seriile de manifestări culturale din municipiu.

„Cea de-a dooua ediţie a Festivalului Naţional de Teatru «Toma Caragiu» se va desfăşura în perioada 7-11 noiembrie. Vom avea, şi în acest an, cam aceeaşi echipă de conducere, selecţioner unic, cel mai important selecţioner al ţării, doamna Marina Constantinescu, Lucian Sabados directorul festivalului, aceiaşi organizatori: Primăria Municipiului Ploieşti, Teatrul «Toma Caragiu», Ministerul Culturii, dar şi colaborarea asociaţiei Culturale «Jazz Forum 03», care ne aduc foarte mult sprijin”, ne-a declarat directorul teatrului ploieştean.

 

„Sigur, programul este puţin schimbat faţă de anul trecut, este şi o temă foarte incitantă, care se numeşte «Feţele puterii». Automat, în spatele acestei sintagme ne interesează un teatru angajat, un teatru politic, un teatru care încearcă să dea nişte răspunsuri societăţii. Rămânem pe opt maxim nouă spectacole faţă de anul trecut, deci schimbăm puţin - va fi o formulă puţin mai de austeritate, dar cred că la tema respectivă este o formulă mai potrivită”, a mai adăugat Lucian Sabados.

Prima ediţie a atras mii de spectatori. „A fost o ediţie „Princeps” pot să zic, în care nu am avut o temă foarte precisă, ci am invitat cele mai importante spectacole din ultimii zece ani şi secţiunile de noctună, în timp ce anul acesta am reintrat într-un format normal de festival, adicăunul cu o temă foarte clară, în care selecţia spectacolelor este subsumată direct temei şi nu face niciun fel de rabat”, a mai precizat Lucian Sabados.

Anul acesta, Ploieştiul va fi gazda actorilor de la cele mai mari teatre din ţară. „Vor fi două, poate chiar trei spectacole de la Teatrul Naţional din Bucureşti, nu pot să spun încă spectacolele, dar suntem în măsură să precizăm teatrele care vor participa. Va fi prezent, din nou, Teatrul de Comedie, va fi Teatrul Naţional «Radu Stanca» din Sibiu care este unul dintre cele mai importante, Teatrul «Sică Alexandrescu» din Braşov, mai mult ca sigur, Teatrul «Act» din Bucureşti, este posibil Teatrul «Bulandra» şi, bineînţeles, Teatrul «Toma Caragiu» din Ploieşti.

Nume celebre ale artei regizorale nu vor lipsi de pe afişele festivalului. „Câteva nume de regizori ca să vă daţi seama cât de importantă este selcţia: nu va lipsi Silviu Purcărete, nu va lipsi Andrei Şerban, Alexandru Dabija cu două spectacole, va fi, poate, şi un spectacol de teatru-dans, cu totul special, excepţional, dedicat operei lui Caragiale, care a avut premiera în luna iunie şi realizat de uriaşul coregraf francez de origine română Gigi Căciulean”, ne-a mai precizat directorul Teatrului „Toma Caragiu” din Ploieşti.

Festivalul Naţional de Teatru „Toma Caragiu” va fi un eveniment spectaculos, care se va petrece în două locaţii: sala Teatrului „Toma Caragiu” şi sala Casei de Cultură a Sindicatelor din Ploieşti.

Back To Top