Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

conferintaISJ25iulAstăzi, într-o conferinţă de presă, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova au prezentat programul de măsuri pentru sprijinirea candidaţilor care nu au promovat examenul de bacalaureat în sesiunea din iulie şi care se pregătesc pentru sesiunea august-septembrie. În cadrul conferinţei au mai fost ridicate problema locurilor libere după admiterea în liceu şi cea a clasei pregătitoare.

Potrivit inspectorului general şcolar, Horia Toma, „Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova a solicitat liceelor, ca, în măsura posibilităţilor - ţinându-se cont de calendarul de concedii ale cadrelor didactice - să fie organizate cursuri de pregătire cu elevii care doresc să susţină sesiunea de bacalaureat în sesiunea august-septembrie 2012. În plus, Ministerul Educaţiei a iniţiat un program de măsuri în sprijinul candidaţilor”. Este vorba despre site-ul www.subiecte2012.edu.ro, în care candidaţii pot găsi modele de subiecte şi bareme de evaluare pentru fiecare disciplină în parte, inclusiv subiectele de la examenul de bacalaureat din ultimii cinci ani.  „Modele de subiecte vor fi postate, de mâine, şi pe site-ul Inspectoratului Şcolar Prahova, www.isjph.edu.ro. Începând de luni, la Inspectoratul Şcolar Prahova, va funcţiona un centru de informare pentru candidaţii la examenul de bacalaureat, dotat cu două calculatoare la care cei doritori pot accesa - îndrumaţi de personalul didactic - site-urile cu subiecte de bacalaureat, dacă nu au posibilitatea. Programul de funcţionare al centrului va fi, în următoarele trei săptămâni, zilnic, între orele 09.00 şi 14.00”, a mai precizat Horia Toma, inspectorul general şcolar.

La cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat, din acest an, s-au înscris 3134 de candidaţi, distribuiţi în zece centre de examen: dintre care două în Câmpina (pentru candidaţii din zona Văii Prahovei) şi opt în municipiul Ploieşti.

500 de elevi în minus la licee

O altă situaţie prezentată de oficialii ISJ Prahova a fost aceea a locurilor libere din liceele prahovene, după etapele de repartizare computerizată a candidaţilor. „Din cei 6014 elevi care au susţinut examenul de admitere în liceu, au fost, până în prezent, repartizaţi computerizat 5757 de elevi, din care 5622 sunt prahoveni, iar 135 din alte judeţe. Numărul de locuri neocupate este de 1019. Potrivit estimărilor, aproximativ 500 dintre acestea vor rămâne neocupate. A mai existat un număr de elevi care au fost repartizaţi prin alte forme decât cea computerizată: învăţământul vocaţional - 160 de candidaţi, 110 elevi repartizaţi pe locurile speciale pentru romi şi 40 de elevi admişi în învăţământul special. 59 de elevi prahoveni au optat pentru licee din afara judeţului”, a mai declarat prof. Horia Toma. În etapa a treia de repartizare, 27-30 iulie, vor fi rezolvate situaţiile speciale. În acest sens, va fi realizat, în şedinţă publică, schimbul de repartiţii.

Doar 98 de dascăli pentru clasa zero

În ceea ce priveşte nivelul clasei pregătitoare, în Prahova au fost constituite, până acum, 248 de clase cu 4700 de elevi. „Numărul fluctuează în permanenţă pentru că mereu şcolile ne solicită ori suplimentarea de locuri pentru că s-au mai găsit copii, ori reducerea de clase pentru că nu s-au găsit copii. Există 98 de învăţători repartizaţi la clase şi care vor urma un stagiu de pregătire specială în cursul lunii august. Mai există o serie de posturi scoase la concurs, însă, până la începutul anului vor fi asigurate toate clasele pregătitoare cu suficiente cadre didactice, respectându-se, totodată, regula ca la clasa pregătitoare să nu fie cadre didactice debutante”, a mai precizat Horia Toma.
Back To Top