Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

6Comuna Dumbrăveşti revine în atenţia pasionaţilor de istorie. În cursul săptămânii trecute, au reînceput cercetările arheologice ale castrului şi băilor romane din cadrul Sitului Arheologic „Castrul de la Mălăieşti”, aflat în satul Sfârleanca. Situl este de importanţă naţională şi a fost clasat în Lista Monumentelor Istorice 2010, respectiv inclus în Repertoriul Arheologic Naţional.

La săpături participă, pe lângă membrii colectivului de cercetare, masteranzi şi studenţi de la Facultăţile de Istorie din Cluj şi Bucureşti. Au fost realizate numeroase investigaţii pluridisciplinare care vor conduce la o mai bună cunoaştere a vieţii cotidiene a soldaţilor care au staţionat aici. În cadrul acestor săpături, au fost descoperite primele elemente ale băilor romane.

Castrul şi băile romane sunt situate la vest de Dumbrăveşti, pe o terasă din versantul drept al Văii Teleajenului, în apropiere de confluenţa cu Valea Vărbilăului. Fortificația de lemn și pământ a fost construită de către soldații romani în campaniile împăratului Traian, care au dus la cucerirea regatului dac, cândva între 101 și 106. Construcţia pare să fi existat doar în timpul domniei împăratului amintit întrucât, în cursul conflictelor cu sarmații de la începutul domniei împăratului Hadrian (117-118), armata romană s-a retras de pe spațiul actualei Muntenii. Astfel, castrele de la Drajna, Mălăiești, Tărgșor și altele de pe teritoriul provinciei nou create au fost abandonate.

Importanța acestui castru este deosebită pentru comunitatea științifică pentru că materialul arhelogic descoperit aici constituie un reper cronologic extrem de important pentru numeroase situri romane din lume.

Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, a declarant că se are în vedere realizarea unei documentații care să se adreseze deopotrivă comunității științifice internaţionale, dar mai ales autorităților publice locale, care vor fi, astfel, sprijinite să acceseze fonduri europene pentru valorificarea potențialul turistic al acestui sit.


Back To Top