Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

rechizite-copiiŞi anul acesta, programul prin care copiii proveniţi din familii cu venituri foarte mici vor primi rechizite va continua, însă procedurile sunt greoaie. Din acest motiv, mii elevi prahoveni săraci vor mai avea de aşteptat până când vor primi pachetele pentru şcoală.

Mii de elevi prahoveni proveniţi din familile sărace aşteaptă, şi în acest an, rechizitele pentru şcoală, pe care statul s-a angajat să le ofere. Valoarea pachetelor este aceeaşi ca anul trecut, respectiv 22 de lei pentru clasele mici şi 25 de lei pentru elevii din clasele mai mari.

Potrivit datelor de la Inspectoratul şcolar Judeţean Prahova, aproximativ 17000 de copii vor beneficia de rechizite de la stat, însă licitaţia va mai dura. „S-a deschis licitaţia pe SEAP pentru pachetele cu rechizite destinate copiilor proveniţi din familii cu venituri mici. Listele cu elevii care vor beneficia de aceste pachete vor fi comunicate de către unităţile de învăţământ, în urma anchetelor sociale”, ne-a declarat prof. Horia Toma, inspector general al IŞJ Prahova. Potrivit legislaţiei, venitul mediu net pe membru de familie din luna iulie 2012 nu trebuie să depăşească 50% din salariul minim brut pe ţară. Dosarele cu dovezile veniturilor trebuie depuse de părinţi la secretariatele şcolilor în care învaţă copiii, până pe data de 19 septembrie. Rechizitele, însă, vor ajunge la copii cu mult după începerea şcolii, şi asta deoarece etapele achiziţionării publice sunt greoaie. Astfel, în săptămânile următoare, după comunicarea rezultatului licitaţiei deschise de către Inspectoratul Şcolar Prahova pe SEAP, urmează alte două săptămâni pentru contestaţii, apoi o altă perioadă pentru realizarea şi distribuirea pachetelor, astfel încât elevii vor vedea ghiozdanele în care vor găsi caiete, acuarele şi creioane, abia spre finalul toamnei.

Din păcate, pentru multe familii cu venituri mici şi foarte mici, ajutorul de la stat pentru şcoala copiilor vine prea târziu, ele fiind obligate, prin întârzierile de rechizite, să facă eforturi financiare pentru începutul de an, care ajung la sute de lei.

Back To Top