Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

viitură dunăre
Categorie: Actual
  • Cele mai noi estimări ale hidrologilor arată că debitul fluviului, în punctul maxim al viiturii, va fi de aproximativ 8.000 mc/s, față de peste 9.000 mc/s cât indicau primele prognoze.
  • Cursul fluviului este atent monitorizat în continuare, ca și zona de vărsare a Oltului în Dunăre, unde există de asemenea risc crescut de inundații în zilele următoare.

Vârful maxim al viiturii de pe Dunăre ar urma să fie atins în perioada 29-30 septembrie, arată cele mai noi prognoze, potrivit cărora acesta va avea o valoare de până la 8000 mc/s. Până ieri, debitul ajunsese la 6200 mc/s, valoare care se situează peste media multianuală a lunii septembrie (3800 mc/s). La Budapesta, valoarea maximă înregistrată la această viitură a fost de 8200 mc/s, în data de 21 septembrie 2024, cu 500 mc/s mai puţin faţă de prognozele iniţiale de valori maxime pentru secţiunea Budapesta, care indicau o valoare de 8700 mc/s, conform datelor centralizate de colegii noștri de la Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor.

„Pe baza ultimelor date din bazinul Dunării, a estimărilor prognostice şi a informaţiilor suplimentare primite în urma consultărilor avute cu experţii de la Centrele Naţionale de Prognoze Hidrologice din Ungaria şi Serbia, a precipitaţiilor prognozate pentru următoarea perioadă, precum şi a modificării atenuării acestei viituri în zonele natural inundabile, în amonte de Bogojevo, atenuare care va fi mult mai importantă faţă de condiţiile anterioare (ca urmare a reducerii semnificative a debitului maxim şi a volumului undei de viitură), debitul maxim prognozat la intrarea în țară este de 7900 - 8000 mc/s, în intervalul 29-30 septembrie 2024”, anunță Administrația Națională Apele Române.

Potrivit sursei citate, „pe baza informaţiilor actuale nu se prognozează posibilitatea apariţiei unor probleme deosebite ca urmare a propagării viiturilor pe sectorul românesc al Dunării, dar este necesară în continuare o monitorizare atentă a evoluţiei situaţiei hidrometeorologice în bazinul Dunării, amonte de intrarea în ţară. Având în vedere această valoare, estimăm că viitura care se va propaga pe sectorul românesc va putea fi tranzitată în siguranță”.

Citiți și: Ministerul Mediului: Viitura de pe Dunăre se apropie de România

Autoritățile montiroziează și zona de la vărsarea Oltului. „Este zona de confluenţă a râului Olt cu fluviul Dunărea, unde Dunărea face remu (intră pe lungimea cursului de apă al Oltului) și în cazul unui debit mai mare al apei pot apărea probleme. Pentru că localitatea Islaz se află în risc de inundații atât din partea râului Olt, cât și din cauza remuului produs pe Olt de fluviul Dunărea, dar și din combinația acestor două ape: Olt și Dunăre. Colegii mei de la Apele Române sunt pregătiți pentru orice situație. În anul 2006, s-au montat hidrobaraje, s-a realizat un dig de pământ şi din saci de nisip”, a declarat ministrul Mediului, Mircea Fechet, în timpul unei vizite pe teren.

 

Back To Top