Categorie: Actual

esapamentDeputaţii au votat, în această săptămână, suspendarea taxei auto de poluare până la 1 ianuarie 2013. Toate persoanele care au achitat o astfel de taxă la înmatricularea primei maşini, de la intrarea ei în vigoare a legii şi până la data suspendării, vor putea să-şi recupereze banii.


Suspendarea taxei auto de poluare a fost realizată pentru că românii nu mai au bani şi pentru astfel de taxe, in cauza tăierilor salariale şi disponibilizărilor făcute atât în sectorul de stat, cât şi în cel privat.
Totuşi, restituirea sumelor achitate pentru această taxă este destul de dificilă. Banii nu vor putea fi pur şi simplu ridicaţi de la administraţiile financiare la care a fost achitată taxa. Contribuabilii se pot îndrepta împotriva statului român printr-o cerere de chemare în judecată depusă la secţia de contencios administrativ a tribunalului în a cărei rază teritorială a fost achitată taxa de primă înmatriculare, titrează capital.ro. Asta deşi în texul legii se menţionează că proprietarii pot solicita restituirea restituirea taxei la instituţia fiscală competentă.
Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a declarat că taxa auto se plăteşte şi în acest moment, dar nu pe piaţa internă. Practic, numai cei care vând sau cumpără maşini pe teritoriul României sunt scutiti de această taxă. În schimb, toţi cei care cumpără sau vând maşini din străinătate, vor achita taxa auto în continuare.
Valoarea taxei auto:
Motor 1.400 CMC benzină - 2.501 lei (582 euro)
Motor 1.600 CMC benzină - 3.839 lei (893 euro)
Motor 1.500 CMC motorină - 2.699 lei (628 euro)
Motor 1.900 CMC motorină - 6.838 lei (1.590 euro)

Back To Top