- Șoferii și pasionații de autovehicule au devenit ținta directă a celor care propagă știri false în mediul on-line.
- Reprezentanții RAR explică mecanismul și motivele care stau în spatele promovării unor informații nereale.
Reprezentanții RAR reclamă că apar tot mai multe site-uri concentrate pe „dezinformare, clickbait și fake-news!”
„În ultima perioadă ne-au atras atenția diferite postări și materiale menite să genereze panică, neîncredere sau chiar revoltă printre deținătorii de vehicule. Cititorii sunt bombardați cu tot felul de informații false, extrase din context sau cu știri „reșapate” cu rolul de a aduce accesări paginilor și site-urilor respective.
O pagină urmărită de sute de mii de utilizatori a devenit rampă de lansare pentru articolele înșelătoare publicate pe un site creat recent. Printre mașinile de epocă sunt promovate știri false precum modificări „bombă” ale legislației din domeniul rutier, mituri despre mașini sau fenomene închipuite care au șocat șoferii etc.
Mulți dintre voi urmăriți pagina despre care scriem, pentru că acolo erau promovate autoturisme, tractoare și camioane românești din alte vremuri sau povești ale celor care le restaurează. Și nouă ne plac aceste autovehicule și vi le prezentăm de fiecare dată când le fotografiem prin reprezentanțe, dar vă recomandăm să nu vă lăsați „seduși” de povești imaginare și dezinformări!
Citiți și: 43% dintre mașinile verificate în trafic, de RAR Prahova, nu erau conforme. Unele autoturisme prezentau pericol iminent de accident
Verificați, iar dacă tot nu ați identificat adevărul, aveți la dispoziție multiple metode de a solicita informații de la autoritatea responsabilă din acel domeniu” este avertismentul publicat de reprezentanții Registului Auto Român.
Foto arhivă
- Facebook.com/actualitateaprahoveana.ro
- instagram.com
- twitter.com
- Google Business
- Youtube Actualitatea
- Spotify PODCAST
- TikTok Actualitatea Prahoveană