Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

CAS PrahovaZeci de ploieşteni au primit, în ultima perioadă, decizii de impunere din partea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate prin care erau anunţaţi că trebuie să-şi achite restanţe din 2007, cu penalităţi şi majorări de întârziere care valorau sute de lei. Cu toate acestea, unele dintre creanţe pot fi anulate şi asta dacă persoana dovedeşte că a fost, în perioada respectivă, salariat cu acte în regulă.


Efectele modificării legislaţiei în privinţa asigurărilor de sănătate, operate în anii 2007-2010, se răsfrâng asupra contribuabililor. Deloc puţini sunt aceia care au primit înştiinţări din partea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Prahova că au de achitat, pentru anul 2007, restanţe, majorări de întârziere şi penalităţi de sute de lei. Cum este posibilă această situaţie şi ce au de făcut contribuabilii în acest caz?
În primul rând, odată cu transferarea anumitor obligaţii de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate către Ministerul Finanţelor şi Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, între cele două instituţii a fost operată o bază de date a restanţelor la Fondul Naţional Unic de Asigurări de Sănătate. Pe baza datelor primite de la Finanţe, Casele Judeţene de Asigurări de Sănătate au emis decizii de impunere, prin care anunţau asiguraţii că figurează cu datorii în sistem. Totuşi, potrivit legislaţiei, unele categorii de contribuabili care obţin drepturi de proprietate intelectuală pot fi scutite de la plata acestor aşa-zise datorii în cazul în care demonstrează cu acte în regulă că, în acea perioadă, erau salariaţi, adică nu erau obligaţi să-şi achite din buzunar CAS-ul pentru veniturile obţinute din drepturi de autor.
„Persoanele care au primit astfel de înştiinţări din partea CAS, să se prezinte la Casă cu deciziile anuale de impunere pe anii respectivi. Pentru veniturile provenite din drepturi de proprietate intelectuală, respectiv drepturi de autor, şi veniturile provenite din chirii, nu trebuie să mai plătească alte contribuţii la asigurările de sănătate dacă demonstrează că au fost salariaţi în perioada respectivă. Pentru ca aceste datorii să nu mai figureze în sistem, ei trebuie să facă dovada că, în perioada respectivă, au fost salariaţi: respectiv copie după cartea de muncă sau o adeverinţă de salariat. În cazul în care firma nu mai există, atunci este suficientă copia după cartea de muncă, prin care să se ateste acest lucru", ne-a declarat ec. Marisina Zaharia, preşedinte director general al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Prahova.
Decizia de impunere primită de la Casă, decizia de impunere anuală de la Finanţe pentru perioada respectivă şi copia după cartea de muncă vor fi însoţite şi de o solicitare de anulare a debitului.

Back To Top