Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

/home/actualis/public_html/templates/ja_flix/local/html/com_content/article/default.php on line 43
no-fullimage" itemscope itemtype="https://schema.org/Article">
Categorie: Actual

tabere scolareInspectoratul Şcolar Judeţean are atribuţii limitate în privinţa taberelor şcolare. Instituţia poate controla doar activitatea didactică şi modul de organizare, şi asta numai dacă tabăra este organizată de o instituţie şcolară.


În urma tragicului accident de la Buşteni, în care o elevă olimpică, din Capitală, şi-a pierdut viaţa în timp ce participa la o tabără de matematică, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Bucureşti au luat decizia de a trata cu directorii de şcoli şi părinţii problematica organizării taberelor. Atribuţiile instituţiei privesc organizarea oricărui tip de tabără sau excursie realizată de către unităţile de învăţământ preuniversitar, dar se opresc atunci când taberele sunt organizate de către asociaţii nonguvernamentale, firme private sau părinţi.
De la Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova am aflat până unde este permisă implicarea ISJ în organizarea acestor activităţi recreative şi care este situaţia taberelor în Prahova. „La noi în judeţ nu mai există nicio tabără şcolară de stat, aşa cum erau cunoscute, cu ani în urmă, complexele în care se desfăşurau aceste activităţi. Privatizarea lor a avut loc cu peste patru ani în urmă, aşa că ele, acum, aparţin unor entităţi private. În ceea ce priveşte funcţionarea acestor tabere, din punct de vedere al serviciilor şi al igienei, ele sunt verificate de către OPC şi DSP, Inspectoratul Şcolar având drept de control numai asupra activităţii didactice", ne-a declarat Horia Toma.
Conform metodologiei de organizare a taberelor, cei care vor să realizeze astfel de activităţi, în cadrul unităţilor de învăţământ, solicită o aprobare din partea Inspectoratului Şcolar, pe baza documentaţiei care trebuie să reflecte toate aspectele bunei organizări a taberei. „Organizatorii trebuie să precizeze dacă activitatea se desfăşoară în timpul orelor de curs, în weekend, cu ce se face transportul copiilor, tabelul cu participanţii, cu profesorii şi cu părinţii însoţitori, dar şi tabel cu semnăturile părinţilor care acceptă să-şi trimită copiii în tabără şi care au luat la cunoştinţă regulamentul de comportament al copiilor în tabără", ne-a mai precizat Horia Toma.
Potrivit metodologiei de oranizare a excursiilor, acestea vor fi asigurate cu cadre didactice şi personal sanitar. Astfel la 10 - 15 elevi, câte un învăţător sau un profesor sau animator, la 5 - 7 elevi, câte un cadru didactic pentru excursiile în străinătate, la 100 - 200 de elevi, câte un cadru sanitar mediu.
În ceea ce priveşte taberele pentru preşcolari, la 15 - 20 de copii sunt necesare două educatoare şi o supraveghetoare de noapte, iar la 100 de preşcolari câte un cadru sanitar mediu.
La taberele pentru elevi, la 10 - 15 elevi va trebui să fie prezent câte un cadru didactic, iar la 300 de elevi un cadru sanitar mediu.
În taberele izolate cu efectiv mai mic de o sută de elevi sunt necesari un cadru sanitar mediu şi un me

Back To Top