Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

profesorÎn timp ce, la nivelul Ministerului Educaţiei, reprezentanţii Învăţământului se ceartă pe tema sancţionării liceelor cu rezultate dezastruoase la bacalaureat, în teritoriu, grija Inspectoratelor este să întocmească un plan de şcolarizare cât mai realist.


Fostul ministru al Educaţiei, Ecaterina Andronescu, şi-a pus semnătura pe un ordin prin care liceele codaşe la bacalaureat, cu o rată de promovabilitate mai mică de 15%, nu vor mai fi sancţionate de lege prin reducerea numărului de înscrieri în clasa a IX-a, aşa cum prevedea un ordin anterior. Noua metodologie aprobată de Ecaterina Andronescu se va aplica în următorul an şcolar. Motivul pentru care Ecaterina Andronescu a ales anularea sancţiunilor este acela că vechea soluţie nu a dat niciun rezultat şi nici măcar nu a fost luată în seamă, iar liceele cu rezultate proaste au avut aceleaşi eşecuri şi după introducerea acestei măsuri.
În schimb, Daniel Funeriu, în prezent consilier prezidenţial, a subliniat că această măsură era de natură să îndrepte categoriile de elevi care nu au putut trece peste bacalaureat către învăţământul profesional.
Pe de altă parte, asociaţiile de părinţi susţin că strategia ar fi trebui să continue prin reînfiinţarea şcolilor profesionale, astfel încât limitarea numărului de locuri în anumite licee să nu ducă la încărcarea altor unităţi de învăţământ cu elevi slab pregătiţi.

Fără catedre fictive

În acest timp, Inspectoratele Şcolare pun la punct planurile de şolarizare pentru anul şcolar 2013-2014. „Nu există sancţiuni pentru liceele care au obţinut rezultate slabe la bacalaureat şi nici desfiinţarea acestora nu este posibilă, singurele care se pot pronunţa pentru închiderea sau deschiderea unei unităţi de învăţământ fiind consiliile locale", ne-a declarat Horia Toma, inspector şcolar general în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova.
„Deocamdată, noi lucrăm la planul de şcolarizare pentru anul viitor, iar aceasta este o prioritate pentru reţeaua de învăţământ prahoveană. Este important ca numărul de clase pe care îl vom aproba să fie în concordanţă cu realitatea, astfel încât să nu mai întâmpinăm problemele pe care le-am avut anul trecut. Mă refer la situaţii în care liceele nu şi-au îndeplinit planul de şcolarizare, unele clase nu au fost ocupate, iar când profesorii au venit la şcoală, s-au trezit că nu erau elevi pentru catedrele respective", ne-a explicat şeful IŞJ Prahova.
Singurele sancţiuni care vor fi aplicate liceelor sunt cele de ordin educaţional, dacă în instituţiile respective nu se respectă programa şcolară. În Prahova, unicul liceu în care rata de promovabilitate la bacalaureat a fost zero este Grupul Şcolar industrial Filipeştii de Pădure.

Back To Top