Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

scoli profesionaleBanii pentru bursele elevilor prahoveni înscrişi la clasele profesionale vor sosi în cursul lunii februarie. Cel puţin aşa susţin reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova care menţionează că nu existe restanţe propriu-zise.


Începând din acest an şcolar, în 16 unităţi de învăţământ din Prahova au fost organizate clase profesionale, astfel încât elevii care finalizează clasa a X-a să se poată înscrie în câmpul muncii sau, dacă doresc, să-şi continue studiile la liceu. Potrivit legislaţiei, cei care au ales să urmeze această formă de învăţământ profesională vor beneficia de sprijin financiar din partea Guvernului. Bursa profesională constă într-un sprijin financiar lunar de 200 lei, a cărui valoare poate fi modificată anual, prin hotărâre de guvern.
Potrivit actului normativ care reglementează bursa pentru elevii claselor profesionale, bursa cuvenită pentru luna noiembrie 2012 este de 500 de lei, urmând ca, după această dată, suma bursei să fie stabilită la 200 de lei lunar. Până acum, însă, niciun elev nu a văzut aceşti bani, nici măcar pentru semestrul I.
Deşi, în Prahova, sunt înscrişi în cele 16 clase profesionale 470 de elevi, numărul beneficiarilor acestor burse este mai mic. „Avem 403 beneficiari. Am fost anunţaţi că bursele vor sosi în cursul lunii februarie, pentru lunile februarie şi ianuarie", ne-a precizat Aurel Graur, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova.
Motivul pentru care există diferenţe între numărul de înscrişi şi beneficiari este reglementarea legislativă potrivit căreia bursa poate fi suspendată lunar la zece absenţe nemotivate. Bursa este suspendată pentru trei luni dacă există 20 de absenţe nemotivate şi abateri disciplinare care duc la scăderea notei la purtare sub 7, ori elevii au lipsit de la 20% din totalul orelor la o singură disciplină în anul şcolar respectiv. Suspendarea bursei se produce pentru şase luni dacă elevul are cel puţin 40 de absenţe nemotivate sau a lipsit de la cel puţin 30% din totalul orelor la o singură disciplină în anul respectiv de studiu.

Back To Top