Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

cladire dispensar TBC MIzilÎncă de anul trecut, la Dispensarul TBC din Mizil, parte a Spitalului Orăşenesc din localitate, aparatul de radiologie nu mai funcţionează din cauza vechimii. O soluţie a fost găsită în sensul utilizării aparaturii nefolosite din Spitalul Bălţeşti, unitate desfiinţată, însă procedurile birocratice întârzie funcţionarea normală a radiografului de la cabinetul de pneumologie.


Spitalul din Mizil nu a mai obţinut, în ultimul an, avizul de funcţionare din partea Agenţiei Naţionale a Medicamentelor şi Dispozitivelor Medicale (ANMDM), pentru radiograful de la Dispensarul TBC Mizil. Aparatul datează din 1970, aşa că trebuia supus unor modernizări care s-au dovedit imposibil de realizat. Deşi CNCAN şi-a dat acordul ca dispozitivul să fie utilizat în continuare, până la urmă a fost propusă scoaterea lui din funcţiune din lipsa tuturor avizelor.
Pentru ca activitatea Dispensarul TBC să nu fie blocată, reprezentanţii spitalului au luat hotărârea ca radiografiile pulmonare de la acest cabinet să fie efectuate la aparatul de specialitate din incinta spitalului. „În cursul anului trecut, am fost somaţi să luăm o decizie cu privire la vechiul aparat de radiologie. Cum nu puteam să îl folosim din cauza lipsei tuturor avizelor necesare, am găsit o soluţie de urgenţă. Astfel, pacienţii care vin la Dispensarul TBC şi au nevoie de radiografii, pot efectua aceste investigaţii, în anumite intervale orare, la aparatul de radiologie din spital. Bienînţeles, după aceste ore, aparatul este igienizat şi dezinfectat, astfel încât, apoi, să poată fi folosit de pacienţii din spital, fără riscul de contactare a unei afecţiuni contagioase pulmonare", ne-a declarat Leonard Roşu, managerul Spitalului Orăşenesc Mizil.
Între timp, reprezentanţii Consiliului Judeţean Prahova au găsit o soluţie pe termen mai lung: transferarea aparatului de radiologie de la Spitalul din Bălţeşti, unitate desfiinţată, ale cărei dotări, oricum, nu mai sunt folosite. „Au fost emise hotărârile de Consilii Locale pentru transferul aparaturii de radiologie pe care spitalul le ia în administrare. Acum, însă, aşteptăm ca primăria noastră să identifice o sursă financiară care să permită punerea în funcţiune a noii aparaturi şi procurarea tuturor actelor necesare pentru această acţiune", ne-a mai spus managerul Leonard Roşu.
Aparatul de radiologie transferat de la Bălţeşti este fabricat în 1997 şi funcţionează la toate standardele dotărilor acceptate în spitale potrivit legilor în vigoare. Până când, însă, va putea fi folosit cu acte în regulă, Spitalul Mizil este nevoit să pună radiograful destinat uzului propriu şi la dispoziţia pacienţilor bolnavi de plămâni.

Back To Top