Categorie: Actual

colegiul toma socolescu ploiestiDouă scandaluri planează, în aceste zile, asupra Colegiului Tehnic „Toma Socolescu" din Ploieşti. Marţi dimineaţă, un agresor de 23 de ani a pătruns în incinta unităţii de învăţământ, producând un întreg circ, înainte de a fi săltat de jandarmi. În aceeaşi zi, profesorul de matematică Liviu Verdeş a fost acuzat de către mai mulţi elevi că a venit băut la şcoală, după ce un filmuleţ făcut în clasă arăta că dascălul nu-şi susţinea ora.


La primele ore ale dimineţii, înainte de începerea cursurilor şi chiar înainte de sosirea gardianului instituţiei, în incinta Colegiului Tehnic „Toma Socolescu", a pătruns, odată cu elevii veniţi mai devreme, un individ care nu avea nicio legătură cu şcoala.

Urmărind fetele, a ajuns pe mâna jandarmilor

„Acest tânăr a urmărit două eleve ale liceului, din staţia în care au coborât până în incinta unităţii. Liceul era deschis pentru a li se permite elevilor intrarea să nu stea afară, în frig. Un elev a anunţat un profesor că este cineva străin în şcoală. Între timp, a venit şi gardianul care a chemat patrula de jandarmi. În faţa lor, individul care, după spusele unor martori, era băut, a pretins că are o prietenă la o clasă. Cu toate acestea, nicio elevă nu recunoaşte că l-ar cunoaşte pe acest individ. Jandarmii l-au ridicat şi l-au amendat. Nu a fost nimeni rănit", ne-a declarat Rodica Avramescu, directorul Colegiului „Toma Socolescu" din Ploieşti.

Se pare că tânărul nu a pătruns în liceu degeaba. „Din discuţiile cu cei de la şcoală, am aflat că un elev îi ameninţase prietena. Drept urmare el a agresat verbal elevul în cauză, paznicul unităţii de învăţământ şi un maistru aflat în şcoală. Patrula noastră de jandarmi a intervenit, fiind solicitată de reprezentanţii liceului. Pentru părtrunderea în incinta unităţii de învăţământ şi adresarea de injurii şi cuvinte jignitoare, tânărul a fost amendat cu 2500 de lei", ne-a declarat maiorul Leonard Dragomirescu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Prahova.

liviu verdesA căutat problemele cu lumânarea

Un alt scandal care târăşte în noroi numele colegiului ploieştean este acuzaţia asupra profesorului de matematică Liviu Verdeş că ar fi venit băut la ore.

"Ancheta se află în desfăşurare şi, până la finalul săptămânii, sperăm să îi putem audia pe toţi cei implicaţi. Nu avem nicio reclamaţie scrisă, ci numai un filmuleţ înregistrat în sala de clasă, în care se oservă cadrul didactic respectiv care face o glumă proastă ce nu se încadrează cu statutul de profesor. Era o glumă sub forma unei aluzii la perceperea unor sume de bani, deşi se vede că în final, elevii râd de ceea ce spune el. Problema este că în timpul orei profesorul avea alte preocupări şi nu-şi desfăşura activitatea didactică, ceea ce permite posibilitatea de a fi sancţionat. Starea de ebrietate a profesorului se pare că nu se confirmă. Noi am chemat Poliţia pentru a i se efectua testul de alcoolemie, însă ni s-a spus că nu se poate realiza acest lucru decât la un eveniment rutier. Profesorul însuşi s-a oferit să efectueze acest test, însoţit de un coleg, însă, din câte am aflat, medicii nu au acceptat să realizeze testul de alcoolemie, nici la Salvare, nici la Spitalul Judeţean. Nu ştiu motivele", ne-a explicat Rodica Avramescu, directorul instituţiei de învăţământ.

Cu toate acestea, cadrele didactice din Colegiul „Toma Socolescu" nu agreează comportamentul colegului lor Liviu Verdeş, pe care îl caracterizează „prea libertin şi nonconformist", ceea ce permite şi determină implicarea în diverse scandaluri. În urmă cu patru ani, acelaşi cadru didactic din Ploieşti a fost acuzat de hărţuire sexuală de către una dintre fostele sale eleve.

Probleme mai vechi

Colegiul Tehnic „Toma Socolescu" a mai fost implicat într-un alt scandal şi în 2011, când o elevă a fost bătută grav de către patru foşti colegi care au sărit gardul unităţii şcolare.

Agresiuni în şcoli

De la începutul anului până în prezent, la nivelul instituţiilor de învăţământ din judeţul Prahova, jandarmii au aplicat nu mai puţin de 78 de amenzi, în valoare de peste 6.500 de lei, relatează observatorulph.ro. Abaterile au constat, în principal, în săvârşirea de fapte şi gesture obscene, refuz de legitimare, deranjarea orelor de curs, folosirea fără drept a bazelor sportive, provocare şi participare la scandal. Tot în această perioadă, reprezentanţii Jandarmeriei Prahova au efectuat 43 de acţiuni de prevenire şi combatere a faptelor antisociale în instituţiile de învăţământ.

Back To Top