Categorie: Actual

olimpiade scolareParticipanţii la olimpiade primesc, în funcţie de rezultate, diplome, medalii şi stimulente financiare. O nouă Hotărâre de Guvern reglementează valoarea acestor stimulente pe care cei mai buni participanţi la aceste competiţii le vor primi în acest an.

Potrivit noii Hotărâri de Guvern, premianţii fiecărei etape din concurs sunt încurajaţi cu diverse sume asigurate de şcoli, administraţiile locale, inspectoratele şcolare şi Ministerul Educaţiei.

VEZI AICI VALOAREA STIMULENTELOR PENTRU PARTICIPAREA LA OLIMPIADE

Ce se decontează

În cazul competiţiilor internaţionale, atât elevii cât şi cadrele didactice însoţitoare beneficiază de transport, cazare, masă şi diurnă pentru cheltuielile obligatorii în afara ţării. Cadrele didactice care fac parte din comisiile juriilor, la aceste competiţii şcolare beneficiază de cazare în hoteluri de trei stele inclusiv, iar în ceea ce priveşte transportul, ele au aceleaşi depturi ca şi elevii.

Şi organizarea costă

Cheltuielile de cazare, masă şi organizare a concursurilor până la nivelul regional inclusiv revin unităţilor de învăţământ preuniversitar. Cheltuielile pentru etapele naţionale sunt suportate de către inspectoratele şcolare din fonduri special direcţionate de la Ministerul Educaţiei. Transportul elevilor la olimpiadele naţionale se plăteşte de către unităţile de învăţământ din bani de la minister.

Cheltuielile cadrelor didactice din comisii de evaluare au cheltuielile plătite de către inspectoratele şcolare cu fonduri de la Ministerul Educaţiei, la fel fiind achitată şi pregătirea centralizată a loturilor pentru olimpiadele internaţionale.

Back To Top