Categorie: Actual

poluareCa urmare a sesizărilor primite de cetăţenii Ploieştiului privind calitatea aerului în perioada 22-24 februarie, primarul oraşului a trimis o scrisoare către Garda de Mediu Prahova prin care cere explicaţii.

Facem precizarea că ceea ce s-a întâmplat în week-end-ul 22-24 februarie nu este un caz izolat, cetăţenii sesizând primăria în nenumărate rânduri asupra poluării oraşului. Până în prezent nu s-a luat nicio măsură pentru a se remedia această situaţie. Iată mai jos textul scrisoarii trimis de primarul oraşului:

Prin prezenta vă informăm că în perioada 22-24 februarie aproximativ 60 de persoane au reclamat calitatea aerului din Ploieşti la dispeceratul primăriei, dar şi pe pagina de internet a municipalităţii. Cetăţenii au reclamat mirosuri puternice de produse chimice, mai mulţi agenţi economici fiind bănuiţi că ar fi poluat oraşul.

În calitate de conducător al acestui oraş, dar şi de locuitor al Ploieştiului, sunt interest de calitatea aerului pe care-l respirăm. După cum ştiţi municipaliatea desfăşoară activităţi de plantare perdele forestiere în zona de est pentru reducerea poluării, pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii ploieştenilor. Nu sunt de acord cu aceste incidente care pun în pericol sănătatea noastră şi a copiilor noştri.

Având în vedere aceste aspecte, dar şi faptul că sesizările ploieştenilor au fost transmise salariaţilor dumneavoastră de dispecerii de serviciu ai primăriei, vă rog să comunicaţi public măsurile pe care le-aţi luat împotriva poluatorilor.

De asemenea, vă rog să ne transmiteţi măsurătorile privind calitatea aerului din oraş în perioada 22-24 februarie.

Back To Top