Categorie: Actual

abandon scolarCadrele didactice din Prahova vor afla, în curând, care sunt catedrele pentru care nu vor mai exista suficienţi copii, anul şcolar viitor. Lista va fi publicată, în aceste zile, pe site-ul titularizare.edu.ro.

La fiecare început de an şcolar, numeroase cadre didactice care au obţinut posturi prin concurs află că au muncit degeaba pentru o catedră în sistemul de învăţământ. În loc de o clasă plină, ei se trezesc în faţa unei săli cu bănci goale şi asta pentru că numărul copiilor înscrişi în unităţile de învăţământ scade de la an la an, fără a mai fi adaptat la această situaţie, şi numărul de catedre.

Pentru a evita acest lucru, la începutul acestui an şcolar, reprezentanţii Inpectoratului Şcolar Judeţean Prahova au subliniat, în şedinţă publică, rezolvarea din timp a acestor probleme, astfel încât profesorii să nu rişte posturile pentru că nu au cu cine desfăşura orele.

Pe de altă parte, de la an la an, numărul tot mai mic de elevi a dus la situaţia în care numeroase catedre au rămas necompletate. Lista acestora va fi publicată, în curând pe site-ul www.titularizare.edu.ro.


„Nu ştim, deocamdată, numărul real al acestor catedre care se cer completate, dar estimăm că, în Prahova, se află cum 100 de cadre didactice în această situaţie, ele urmând să depună dosare pentru completare de catedre, după afişarea acestor posturi", ne-a declarat Aurel Graur, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova.

Back To Top