Categorie: Actual

profesori-titularizareMiercuri, Ministerul Educaţiei a publicat pe site-ul titularizare.edu.ro posturile din Învăţământ care vor fi scoase la concurs pentru anul şcolar 2013-2014, dar şi lista celor incomplete. În Prahova, numărul de copii în scădere a lăsat aproape 800 de catedre parţial ocupate.

Potrivit datelor publicate de către Ministerul Educaţiei, în Prahova sunt 324 de posturi titularizabile pentru anul şcolar 2013-2014, catedre complete cu viabilitate de cel puţin patru ani. Alte 677 de posturi sunt catedre complete, dar a căror viabilitate este sub patru ani. În schimb, 792 de posturi reprezintă catedre incomplete.

Posturi incomplete

Posturile cu viabilitate mai mică de un an nu sunt scoase la concursul de titularizare din iulie 2013, deci nu pot fi titularizabile. După anul şcolar respectiv, cadrele didactice care au ocupat aceste posturi, respectiv ore, trebuie să alte posturi pentru completarea unei catedre", ne-a declarat Aurel Graur, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova.

„În schimb, posturile incomplete cu viabilitate mai mare de patru ani pot permite titularizarea, dacă profesorul întruneşte, din aceste bucăţi de catedre, minim 18 ore săptămânal pe care să le efectueze. Este cazul profesorilor titulari care au intrat în restrângeri de catedre din cauza numărului insuficient de copii şi care, pentru a-şi completa catedra, pot preda şi de pe posturi incomplete", a mai precizat Aurel Graur.

Se poate vorbi de posturi incomplete numai pentru învăţământul gimnazial şi liceal

Reguli pentru catedre

Ocuparea posturilor din învăţământ se face în mai multe etape.

„După examenul de titularizare din iulie, se organizează ocuparea catedrelor complete pe care candidaţii le-au obţinut. A doua etapă este cea de pretransfer, în care cadrele didactice titulare solicită ocuparea altor posturi decât cele pe care au fost repartizate prin concurs sau ocuparea unor posturi în vederea completării catedrelor pentru care sunt titulare. Apoi, o parte din posturile incomplete va fi ocupată de profesori pensionari care au dreptul la activitate didactică. Dacă mai rămân astfel de posturi incomplete, ele vor putea fi ocupate de către suplinitori. Pentru catedrele incomplete netitularizabile rămase neocupate, unităţile şcolare pot organiza concurs şi pe parcursul anului şcolar, dacă acest lucru este necesar", ne-a mai explicat inspectorul IŞJ Prahova.

În prezent, listele de posturi publicate de Ministerul Educaţiei sunt în curs de actualizare.

VEZI AICI LISTA POSTURILOR LIBERE DIN PRAHOVA.

Back To Top