Categorie: Actual

monument eroi magureleAşa cum anunţam, în urmă cu câteva zile, într-un articol din APH, vineri, 1 martie 2013, începând cu ora 11, în comuna Măgurele, în organizarea Consiliului Judeţean şi a Primăriei Locale, va avea loc demararea acțiunii naţionale "Eroii, veşnic vii", închinată celor 1150000 de români căzuţi în Războiul pentru reîntregirea neamului (1916-1918) .

Programul manifestării cuprinde momente dedicate eroilor acelui timp, cu precădere, celor 142 din această localitate.
Acţiunea de la Măgurele va culmina cu plantarea a 142 puieţi de conifere şi foioase, în locul numit Izvorul lui Burebista - satul Coada Malului, constituind începutul unui proiect ce va continua în toată ţara, sub deviza "Un arbore pentru fiecare erou", până la atingerea cifrei de 1 150 000.

Alături de cetăţenii din localitate şi din împrejurimi, sunt invitaţi să participe reprezentanţi ai Parlamentului şi Guvernului României, Republicii Moldova și Ţinutul Bucovinei de Nord, primari, consilieri locali şi veterani de război.
Cu acest prilej, va fi lansat, pentru întregul spaţiu românesc, apelul "Eroii, veşnic vii", cu derulare în timp până la 1 decembrie 2018, când se vor aniversa 100 de ani de la făurirea României Mari.

Back To Top