Categorie: Actual

paduchi LMV feteTriajul epidemiologic realizat la începutul semestrului al doilea, în unităţile de învăţământ prahovene, a scos la iveală situaţii destul de neplăcute pentru Colegiul „Mihai Viteazul" din Ploieşti. Mai multe fete de la gimnaziu au fost depistate cu păduchi. Conducerea liceului a decis rezolvarea imediată a situaţiei.


Dintre cele 170 de cazuri de pediculoză depistate la triajul epidemiologic realizat în unităţile de învăţământ, cu ocazia începutului celui de-al doilea semestru de şcoală, medicii au descoperit păduchi şi în liceele renumite din Ploieşti. Colegiul „Mihai Viteazul" este unul dintre acestea.

Directorul instituţiei de învăţământ recunoaşte că situaţia este cât se poate de reală. „Au fost depistaţi, la triajul epidemiologic, doi copii cu păduchi, aşa că am decis imediat un control suplimentar în toată şcoala. După această verificare, medicii au descoperit alte 15 - 20 de cazuri în liceu. Bineînţeles că s-a hotărât tratamentul, elevii vizaţi au fost trimişi acasă până la rezolvarea situaţiei şi nu mai au voie să intre în contact cu ceilalţi până fac dovada, de la medicul şcolii, că nu mai au păduchi. Cele mai multe sunt fete, majoritatea la gimnaziu, care, probabil, din cauza părului lung ori frecventând saloane de coafură, au luat mai uşor paraziţii. Astfel de cazuri au fost depistate şi în alte şcoli, numai că eu nu am nimic de ascuns, faţă de alţi directori ai instituţiilor de învăţământ, preferând să rezolv problema, în loc să mă ascund...", ne-a declarat Gabriel Ţaga, directorul Colegiului „Mihai Viteazul".

Medicii epidemiologi susţin că păduchii se pot lua foarte uşor de la o persoană la alta, mai ales în cazul elevilor care fac schimb de haine între ei ori stau foarte apropiaţi în cadrul activităţilor comune. Singura soluţie în astfel de cazuri este deparazitarea, urmată de un nou control medical.

Back To Top