Categorie: Actual

igienaUn studiu recent plasează, din nou, România la coada clasamentului în Uniunea Europeană, de data aceasta din punct de vedere al igienei personale. Un român alocă, în medie, trei euro pe lună pentru produsele de îngrijire personală, singurii care ne depăşesc la acest nivel negativ fiind turcii, care dau numai un euro lunar pentru produsele de îngrijire.

Potrivit studiului, slovacii alocă 7,8 euro pe lună pentru igiena personală, grecii, 6,25 euro, iar britanicii, 5,6 euro.

Una dintre explicaţiile acestor rezultate este că 46% din populaţia României trăieşte în mediul rural, unde condiţiile de igienă sunt precare sau lipsesc cu desăvârşire. La sat, educaţia sanitară lipseşte cu desăvârşire, ba chiar mulţi dintre românii care locuiesc în mediul rural cred că spălatul zilnic este dăunator. Alţi factori care duc la o igienă mai mult decât minimă sunt sărăcia, criza economică, iar în unele cazuri, preţul ridicat al apei, titrează rtv.net.

Un alt capitol la care românii stau foarte prost este igiena orală: 19% din populaţia României nu s-a spălat niciodată pe dinţi. Într-un an, un român foloseşte, în medie, mai puţin de două tuburi de pastă de dinţi. Astfel s-a ajuns ca 72% dintre români să aibă probleme cu dantura, mai relatează sursa citată.

Back To Top