Categorie: Actual

cezar ouatuPloieşteanul

(33 de ani), alintat „The Voice" („Vocea"), este câştigătorul finalei Eurovision România 2013 şi reprezentantul ţării noastre la concursul Eurovision, de la Malmö, Suedia.

Cezar Florin Ouatu a obţinut cel mai mare punctaj în urma cumulării votului publicului şi al juriului. Piesa lui,

, compusă de Cristian Faur, a primit cele mai multe voturi din partea telespectatorilor (9.774, dintr-un total de 42.567).

Cezar Ouatu s-a născut într-o familie de muzicieni şi a început să studieze pianul la vârsta de 6 ani. Este absolvent al Liceului de Artă „Carmen Sylva" din Ploieşti, iar talentul său muzical a fost remarcat încă din primii ani de şcoală.

La 20 ani şi-a descoperit vocea, respectiv timbrul unic şi special. A absolvit cu nota maximă secţia Canto clasic la Conservatorul „Giuseppe Verdi" din Milano, una dintre cele mai importante şcoli de muzică din lume.

Cezar Ouatu este câştigătorul a peste zece premii internaţionale la cele mai importante concursuri mondiale de canto de la Barcelona, Dresda, Milano, Monaco, San Marino.

Are o carieră de peste zece ani în lumea operei internaţionale, cu spectacole în cele mai importante săli şi teatre din lume.

Cezar a decis, la finele anului trecut, să abordeze genul pop-opera, într-un concept inovativ şi original pe plan mondial.

Pentru acest an, după participarea la Eurovision, Cezar are în plan două colaborări internaţionale de anvergură: cu tenorul italian Andrea Bocelli şi cu soprana română Angela Gheorghiu. Tot în 2013, Cezar se pregăteşte de lansarea unui single scris special pentru el de către celebrul muzician Vangelis.

Semifinalele celei de-a 58-a ediţii a concursului international Eurovision au fost programate pe 14 şi 16 mai, iar finala va avea loc în seara zilei de 18 mai.

Back To Top