Categorie: Actual

educatie sanatateDupă ce Remus Pricopie, ministrul Educaţiei, a declarat că vrea să introducă materii noi, de natură să îi atragă pe copii la ore, să elimine notele de la unele materii, dar şi să pună la dispoziţia elevilor manuale online, o nouă idee vine acum din partea deputaţilor: orele de Educaţie pentru sănătate.

Motivul pentru care parlamentarii consideră importantă introducerea, în programa şcolară, a Educaţiei pentru sănătate, este situaţia arătată de statisticile îngrijorătoare privind bolile care îi afecteaza mai ales pe tineri. România este pe primul loc în Europa la mortalitatea cauzată de întreruperile de sarcină, la cancerul de col uterin, la obezitate în rândul copiilor, dar şi la mortalitatea cauzată de bolile cardiovasculare.

Primele propuneri pentru noua materie includ şi abordarea problemelor cu tematică sexuală. Deputaţii nu s-au gândit, deocamdată, şi la subiectele de igienă personală sau acordarea primului ajutor în cazuri de urgenţă.

O altă propunere pentru elevi, de anul viitor, este reintroducerea Educaţiei rutiere pentru elevi, ore în care aceştia să înveţe, ca înainte de 1990, semnele şi regulile de circulaţie pe drumurile publice, informaţii care le-ar putea salva viaţa.

Back To Top