Categorie: Actual

cor ploiestiUn concert simultan, oferit de coruri de copii în cinci oraşe europene, va avea loc astăzi, de la ora 16.00. Evenimentul va fi transmis în direct şi din Ploieşti, de la Sala Europa a Palatului Administrativ. 

Finanţat de către Comisia Europeană, evenimentul va avea loc simultan în Londra, Sastamala (Finlanda), Adana (Turcia) şi Ploieşti. Elevii vor interpreta cântece populare în 10 limbi diferite. Toate concertele vor fi sincronizate şi vor fi transmise în direct, prin intermediul Internetului, pentru publicul aflat în Europa şi oriunde în lume.

Concertul reprezintă punctul culminant al unui proiectului educaţional Folk DC, finanţat din fonduri europene, care utilizează cântece ale copiilor, în zece limbi europene, ca mijloc de stimulare a elevilor pentru învăţarea limbilor străine, pentru a-i familiariza cu elemente de cultură europeană şi pentru a le dezvolta abilităţile lingvistice şi muzicale.

Puteţi urmări în direct, marţi, 23 aprilie 2013, începând cu ora 16.00, evenimentul de AICI.

Şcolile Gimnaziale „Mihai Eminescu" şi „George Coşbuc" precum şi Liceul de Artă „Carmen Sylva" din Ploieşti au fost primele din România care au utilizat activităţile din proiect.

Cântecele româneşti vor fi interpretate în concert de către corurile de copii din Spania şi Finlanda, iar corul din Ploieşti, alcătuit din copii de la Liceul de Artă „Carmen Sylva" şi Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu", sub conducerea dirijorului Nae Mihai, va interpreta cântece în limbile Suedeză, Spaniolă, Turcă şi Română.

Renumita solistă Adela Dumitrache Dumitru, profesor asociat la catedra de Canto a Liceului de Artă „Carmen Sylva", va susţine un recital în cadrul concertului.

Sursa foto: mediartys.ro

Back To Top