Categorie: Actual

euroLa data de 25 aprilie, în urma unor activităţilor specifice desfăşurate de lucrătorii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei municipiului Câmpina, a fost efectuată o percheziţie la domiciliul unui bărbat de 51 ani, din municipiul Câmpina, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de şantaj şi cămătărie.

 

În locuinţa acestuia au fost găsite mai multe documente, din care reiese desfăşurarea acestuia a activităţii de cămătărie.

Astfel s-a stabilit că la data de 8.02.2013, o femeie din com Telega a luat împrumut suma de 150 Euro, încheind cu acesta un contract de mână în care se stipula că ar fi luat suma de 300 Euro, sumă pe care se obliga să o restituie în două tranşe, prima pe 15.02.2013, următoarea pe 15.03.2013. În data de 16.02.2013, întrucât întârziase cu o zi, femeia a fost nevoită să plătescă 200 Euro şi 100 lei, în caz contrar bărbatul ameninţând-o că îi va spune soţului ei că a întreţinut cu el raporturi sexuale.

La câteva zile, reclamanta a mai împrumutat suma de 900 lei de la acesta, bani pe care trebuia să îi restituie într-o săptămână. Deoarece nu a putut achita, bărbatul i-a cerut acesteia suma de 3500 lei. În momentul în care reclamanta i-a spus acestuia că nu are de unde să strângă atâţia bani, bărbatul a recurs la ameninţări telefonice, de natură a înspăimânta partea vătămată (că îi va spune soţului că au întreţinut raporturi sexuale, că îi va aştepta copii la şcoală, etc).

Au fost depistate 10 persoane care au împrumutat diferite sume de bani variind între 200 lei şi 4600 euro .

Împotriva bărbatului s-a luat măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore urmând să se propună arestarea acestuia pentru săvârşirea infracţiunilor de şantaj şi cămătărie.

Back To Top