Categorie: Actual

politia-echipaj-autoPotrivit unui comunicat de presă al IPJ Prahova, în perioada 29 aprilie – 4 mai a.c., poliţiştii prahoveni au acţionat sub coordonarea Direcţiei de Ordine Publică – I.G.P.R., pentru prevenirea furturilor de animale, verificarea legalităţii transportului de animale vii şi produse din carne, respectarea legislaţiei în domeniul sacrificării animalelor, precum şi pentru combaterea evaziunii fiscale.

În perioada premergătoare Sfintelor Sărbători de Paşti, pentru prevenirea sacrificării mieilor fără respectarea prevederilor legale în domeniu, a identificării transporturilor ilegale de animale sustrase şi sacrificate, către abatoare, poliţiştii prahoveni de ordine publică, poliţie rutieră şi investigarea fraudelor acţionează, sub coordonarea D.O.P. – I.G.P.R., alături de reprezentanţi din cadrul Autorităţii Naţionale Veterinare şi Pentru Siguranţa Alimentelor.

În această perioadă au fost efectuate controale în abatoarele, pieţele, laboratoarele, târgurile, oboarele şi la magazinele din ţară care comercializează animale sacrificate şi subproduse din carne, pentru verificarea legalităţii funcţionării acestora, identificarea persoanelor care valorifică ilegal animale şi pentru depistarea cărnii provenite din sacrificări ilegale.
Acţiunea vizează şi verificarea operaţiunilor derulate de societăţile comerciale care desfăşoară activităţi de valorificare a cărnii şi subproduselor din carne privind respectarea legislaţiei sanitar veterinare.
Poliţiştii acţionează şi pe drumurile publice, pentru a verifica legalitatea transportului de animale vii şi produse din carne.

În data de 1 mai, poliţiştii prahoveni împreună cu specialişti din cadrul Autorităţii Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor au verificat în câteva ore 153 maşini destinate transportului de animale şi produse din carne.

Pe parcursul acţiunii au fost aplicate 51 sancţiuni contravenţionale.

- În urma controlului efectuat la o societate comercială din Ploieşti s-a constatat faptul că aceasta nu a recepţionat cantitatea de 111.5 kg carne de miel în valoare de 2731.75 lei, marfă ce a fost indisponibilizată iar administratorul societăţii a fost sancţionat contravenţional conform prevederilor Lg.12/1990.

- A fost depistat I. Ion în timp ce transporta cu o autoutilitară 20 de ovine neînregistrate şi fără documente sanitar veterinare prevăzute de H.G. nr. 984/2005 republicată, privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor.
Faţă de acesta a fost luată măsura sancţionării contravenţionale..

Back To Top