Categorie: Actual

ambulanta interventieCa în fiecare an, medicii Serviciului Judeţean de Ambulanţă Prahova au avut sărbători agitate. Zeci de prahoveni au neglijat sfaturile doctorilor şi au avut nevoie de intervenţia echipajelor de urgenţă, în urma consumului excesiv de alimente grase şi sărate, dar şi de alcool.

În ultimele 24 de ore, numărul apelurilor la Serviciul de Ambulanţă Prahova s-a ridicat la peste 300, unele dintre ele fiind cauzate de neglijenţa recomandărilor medicilor pentru mese cumpătate.

„Au predominat colicile abdominale, echipajele noastre intervenind la 39 de cazuri de acest fel, decompensările cardiace - 29 de cazuri, dar şi persoane cu stări de agitaţie, şapte cazuri în urma consumului etanolic", ne-a declarat dr. Mădălin Ipatie, medic la Serviciul de Ambulanţă Prahova.

Nici imprundenţele pe şoselele din judeţ nu au lipsit. Ieri, în cursul orei 18.45, trei persoane au primit ajutorul echipajelor Ambulanţei în urma unui accident rutier în apropiere de Posada. Starea victimelor nu a fost foarte gravă, însă răniţii au ajuns la Compartimentul de Primiri Urgenţe a Spitalului Orăşenesc Sinaia.

Reprezentanţii SAJ se aşteaptă la mai multe probleme în trafic, în orele următoare, din cauza aglomeraţiei turiştilor care se întorc acasă de pe Valea Prahovei, din vacanţa de Paşti.

Back To Top