Categorie: Actual

simulare-bacaulaureat-2013Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, va propune ca, din 2014, simulările de bacalaureat să fie introduse şi la clasa a XI-a, având în vedere experienţa testărilor din acest an, dar şi rezultatele nesatisfăcătoare înregistrate la examenul propriu-zis din anii trecuţi.

„În acest sens, voi lansa foarte curând în dezbatere publică următoarele două noutăţi: simulările vor avea loc atât la clasa a XII-a, în luna martie, cât şi la clasa a XI-a, în luna mai. Practic, elevii care vor susţine examenul de bacalaureat în 2015 vor trece prin două etape de simulări. În acest fel, se pot lua din timp măsuri pentru corectarea deficienţelor. În plus, elevii se vor obişnui cu rigorile examenului şi se vor mobiliza ceva mai devreme", a declarat, pentru Mediafax, Remus Pricopie, ministrul Educaţiei.

A doua noutate anunţată de Remus Pricopie este organizarea centralizată a simulărilor.

„Simulările vor fi organizate după un model centralizat, exact în aceleaşi condiţii în care se dau şi examenele. Astfel, putem avea o analiză mai bună a datelor, elevii vor fi sută la sută într-o situaţie de examen, iar evaluarea va fi unitară, la nivel naţional, nu fragmentată pe fiecare judeţ", mai spune Pricopie.

Consiliul Naţional de Evaluare va gestiona aceste simulări pentru a putea avea o analiză mai bună a datelor.

Descentralizarea simulărilor de până acum a dus la subiecte insuficient calibrate, în unele judeţe, iar rezultatele acestor testări au arătat că „elevii sunt pregătiţi destul de slab", mai arată sursa citată.

Back To Top