Categorie: Actual

olimpiadaÎn această dimineaţă, la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul" a început Bacalaureatul olimpicilor. Sesiunea specială a examenului din acest an se va desfăşura până pe data de 31 mai 2013.

La această sesiune, participă elevii de clasele a XII-a şi a XIII-a care fac parte din loturile olimpice extinse şi care, în perioada bacalaureatului normal, se află în pregătire sau în deplasare la concursuri internaţionale. Între timp, însă, numărul candidaţilor a scăzut de la 262 la 257, lista fiind revizuită în urma reevaluării elevilor. Dintre cei 15 candidaţi prahoveni înscrişi iniţial la sesiunea specială a examenului, au răms 13, iar dintre aceştia, sunt numai trei olimpici la materii teoretice, restul fiind sportivi de performanţă. Elevii care vin din întreaga ţară sunt cazaţi la Căminul Colegiului Tehnic Lazăr Edeleanu.

Printre candidaţi, se află elevi de la Colegiul Tehnic „Lazăr Edeleanu" care vor reprezenta România la competiţiile internaţionale de patinaj viteză şi handbal.

Alţi doi olimpici de la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul" vor da bacul special, după care vor participa la concursuri internaţionale de baschet şi, respectiv, biologie.
Anul acesta, Radu Voroneanu, olimpic internaţional la informatică, şi Maria Elena Mihăilescu, olimpică de mare nivel la matematică, ambii de la Colegiul Naţional „I. L. Caragiale", vor susţine bacul special.
La sesiunea olimpicilor vor participa şi elevi din Colegiul Naţional „Mihai Viteazul", Colegiul Naţional „Nichita Stănescu", Liceul Tehnologic „1 Mai" şi Liceul Tehnologic „Ludovic Mrazek", care au câştigat premii la concursurile internaţionale de judo.
Alţi elevi sunt sportivi de nivel internaţional din Liceul „Anghel Saligny", Liceul Tehnologic de Transporturi Ploieşti, Liceul „Toma Socolescu" din Ploieşti şi Grupul Şcolar Agricol Bărcăneşti, la competiţiile internaţionale de box.

În zilele de luni, 20 mai, şi marţi, 21 mai, are loc evaluarea competenţelor lingvistice de Limbă română şi Limbă maternă. În perioada 22 - 23 mai, candidaţii susţin evaluarea competenţelor digitale. Pe 24 şi 25 mai, va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

Luni, 27 mai olimpicii vor susţine examenul scris la proba de Limbă şi literatură română. Maţi, 28 mai este programată proba obligatorie a profilului. Miercuri, 29 mai, este proba la alegere a specializării. Joi, 30 mai, este examenul scris la Limba maternă pentru olimpicii de alte etnii, iar până la ora 18.00 vor fi afişate primele rezultate şi, dacă este cazul, contestaţiile. Vineri, 31 mai, vor fi afişate rezultatele finale ale bacului olimpicilor.

Anul trecut, numărul candidaţilor la bacul special a fost de 900, dar rezultatele demne de un candidat olimpic s-au lăsat mult aşteptate, promovabilitatea fiind de numai 34%.

Back To Top