Categorie: Actual

tudor-gheorgheTUDOR GHEORGHE va susţine spectacolul PRIMAVARA SIMFONIC în această seară, pe 21 mai, la Sala Palatului din Bucureşti. Maestrul a dezvăluit cum se pregăteşte înainte de spectacol.

TUDOR GHEORGHE a spus, pentru realitatea.net, că nu a făcut niciodată compromisuri şi are în continuare sala plină la spectacole.

„Vulgaritatea este promovată la televiziune pentru marketing. Publicul ia ce îi dai. Dă lucruri de calitate şi le acceptă. Nu am făcut niciun compromis la calitatea spectacolelor mele, iar sălile sunt pline. Publicul în momentul în care ai coborât simte că eşti slab. Artistul adevărat are nevoie de respect, nu de râsete şi aplauze. Eu nu am făcut parte din lumea showbizului. Eu sunt din lumea culturii şi a educaţiei. Am văzut cum este jignit, umilit, zdrobit, pentru că este o mârşăvie ce se întâmplă cu cântecul popular românesc. Folclorul trebuie să fie viu, creativ. Acum vine făcătorul la tv plăteşte şi cântă şi ţăranul meu receptează direct", a spus maestrul.

Întrebat ce face înainte de spectacol, artistul a spus: „Ca orice profesionist, mă pregătesc. Îmi încălzesc glasul, îmi repet textele. Şi mintea omului are şi ea o limită. Fac spectacol şi nu am de ce să fac bis, eu nu fac spectacole muzicale, ale mele sunt dramatice. Spectatolele pe care le fac sunt tematice".
Invitat în emisiunea Jocuri de Putere, de la Realitatea TV, TUDOR GHEORGHE îşi aminteşte cu drag de concertele susţinute în afara ţării, pentru românii plecaţi la mii de kilometri distanţă de casă. Maestrul a împărtăşit telespectatorilor momente emoţionante, petrecute în afara graniţelor.

TUDOR GHEORGHE îşi aminteşte cu drag de chipurile spectatorilor care pleacă mai fericiţi de la spectacolele sale, iar maestrul este convins că „Pentru două ore au uitat de necazurile vieţii".

Întrebat despre publicul din afara ţării, Tudor Gheorghe mărturiseşte că românii plecaţi în străinătate înainte de Revoluţie reprezintă un alt public, comparativ cu românii care se află acum în afara ţării.

„Românii din afară sunt împărţiti în două categorii: într-un fel era emigraţia română, înainte de 89, atunci erau intelectuali sau oameni care mergeau acolo şi munceau şi rupeau toate legăturile cu familia. Singura legătură le-o aduceam eu sau artiştii români. La ora actuală eu dacă mă duc să le cânt lor nu cred că mai am acelaşi impact: ei lucrează în construcţii, etc sunt deja prinşi în nenorocita de viaţa. Acum consider că este mult mai multă nevoie de mine aici, acasă", a spus maestrul pentru sursa citată.

Artistul are o soluţie pentru salvarea României

„Noi suntem buni, extraordinari în programele de calculatoare, suntem chiar străluciţi. Suntem un popor cu fantezie creatoare. Eu aş chema 400 de specialişti români înapoi în ţară, cu care aş schimba Constituţia şi să reprezinte Parlamentul României", a mai continuat Tudor Gheorghe.

Anul acesta, se implinesc 12 ani de când maestrul TUDOR GHEORGHE le-a prezentat românilor un spectacol cu o încărcătură emoţională aparte, o reprezentaţie uimitoare care a marcat deschiderea unui nou ciclu din viaţa şi cariera sa. „Primavara Simfonic" ar putea fi considerat unul dintre cele mai pasionante fenomene ale timpului muzical, pornind de la exploatarea unor dimensiuni sonore noi şi ajungând până la cercetarea neobosită a sonorităţilor inconfundabile specifice stilului său unic, atât de greu de descris în cuvinte şi de încadrat în limitele unui tipar.

Deşi, fiecare apariţie a artistului pe scenă reprezintă o noutate pentru public, aducând prin spectacolele sale o abordare diferită prin conţinutul artistic şi muzical, maestrul vorbelor cântate va relua spectacolul „Primăvara Simfonic", din dorinţa de a le oferi tinerilor cu vârste între 22 şi 25 de ani, ce vin într-un număr foarte mare la spectacolele sale, posibilitatea de a descoperi şi de a cunoaşte frumuseţea concertelor simfonice susţinute în vremea când aceştia erau copii.

„Primăvara Simfonic" un concert ce reuşeşte să îmbine magistral cele mai înalte manifestări ale spiritului uman prin poezie şi muzică, note muzicale şi senzaţii acustice înălţătoare.

Maestrul va susţine concertul şi la Ploieşti, pe 30 mai, la Casa de Cultură a Sindicatelor din municipiu, unde este aşteptat de sute de admiratori.

Back To Top