Categorie: Actual

tigara electronicaExperţii atrag atenţia în special asupra faptului că ţigările electronice nu prezintă nicio restricţie în ceea ce priveşte vârsta sau cine le poate cumpăra, ele fiind disponibile şi în arome de căpşuni sau ciocolată, putând fi astfel la fel de ademenitoare pentru copii cum sunt băuturile răcoritoare.

Cu toate că sunt folosite din ce în ce mai des pe baza convingerii că ajută fumătorii să renunţe la viciu, pot avea efectul contrar, existând riscul de a-i determina pe tineri să se apuce de fumat, consideră criticii acestui dispozitiv, care argumentează şi că în ţigările de aluminiu au fost descoperite perticule de argint, fier, aluminiu şi silicat şi nanoparticule de tinichea, crom şi nichel în ţigările de aluminiu.

Printr-o analiză a cartuşelor pentru ţigările electronice, realizată în Statele Unite, au fost descoperite urme de chimicale toxice şi cancerigene, deşi într-o concentraţie mult mai scăzută decât în cazul ţigărilor normale, scrie doctorulzilei.ro.

Deşi nu există vreo legislaţie privind modalităţile de vânzare, promovare şi marketing a ţigărilor electronice şi nici o restricţie de vârstă pentru cumpărătorii de ţigări electronice,
preşedintele Asociaţiei Industriei Ţigărilor Electronice, Katherine Devlin, a afirmat că „ţigările electronice le permit oamenilor să treacă la un mod diferit de a lua nicotină, unul mult mai sigur decât să continue să fumeze".

Deocamdată, ţările nu au căzut de acord asupra nivelului exact de siguranţă al ţigărilor electronice, însă ele au fost interzise în Brazilia şi Singapore, iar în Canada, Australia, Franţa şi Japonia au fost impuse restricţii medicale.

În Marea Britanie, la începutul acestui an, numărul utilizatorilor de ţigări electronice era de 600.000, iar până la finalul anului este aşteptat să ajungă la peste un milion.

Back To Top