Categorie: Actual

absente nemotivateMinistrul Educaţiei, Remus Pricopie, a declarat, recent, că, în anul şcolar 2013-2014, doreşte o raportare lunară cu situaţia din fiecare şcoală a numărului de absenţe.

Situaţia absenţelor va putea fi verificată de părinţi, lista cu elevii chiulangii fiind publicată şi actualizată lunar, pe site-urile Inspectoratelor Şcolare din întreaga ţară.

Măsura face parte din strategia de reducere a abandonului şclar, care va fi realizată până la începutul anului şcolar viitor.

Ministrul Remus Pricopie a mai precizat, pentru Agerpres, că, în opinia sa, „copiii trebuie să vină din plăcere la şcoală, iar mediul şcolar trebuie să fie unul prietenos. Trebuie să se renunţe acolo unde mai există relaţiile rigide dintre elev şi profesor. În şcoală există multe instrumente de control. Sunt foarte multe lucruri care se întâmplă în afara şcolii pe care nu reuşesc să le controlez".

Potrivit datelor Ministerului Educaţiei, rezultatele copiilor sunt influenţate în proporţie de 30% de ceea ce se întâmplă în şcoală şi de 70% de ceea ce se întâmplă în afara şcolii, titrează sursa citată.

„Pentru a aduce copilul la şcoală trebuie să colaborăm cu poliţia şi asistenţa socială. Trebuie să avem dialog cu părinţii. Uneori este nevoie să facem educaţie cu aceştia şi să le explicăm de ce este nevoie să vină copiii la şcoală", a mai declarat ministrul.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova este prima instituţie de acest tip din ţară care a implementat un program de raportare zilnică a absenţelor. În primele două săptămâni ale acestui an şcolar, elevii prahoveni au acumulat peste 90.000 de absenţe, dintre care peste 55.000 nemotivate. Numai în primul semestru al acestui an, numărul absenţelor acumulate de elevii din judeţ a depăşit 1.100.000.

Back To Top