Categorie: Actual

Eugen NicolaescuO firmă din Austria înaintat o cerere de poprire a conturilor Ministerului Sănătăţii, din cauza unor datorii pe care instituţia le are către companie, creanţe care depăşesc 18 milioane de lei cu penalizările aferente.

Firma ar fi realizat, în 2008, în timpul unui mandat trecut al ministrului Eugen Nicolăescu, mai multe studii de fezabilitate pentru spitale din România, documentaţii în valoare de aproximativ 8 milioane de lei cerute chiar de către ministrul de resort.

Doi ani mai târziu, în 2010, firma austriacă a cerut în instanţă executarea silită a ministerului, pentru a-şi recupera datoria. Judecătoria Sectorului 3 a admis acţiunea şi a decis executarea silită a instituţiei publice, la care s-au adăugat şi cheltuielile de judecată.

În urma deciziei instanţei, Ministerul Sănătăţii nu va putea plăti nici măcar salariile angajaţilor sau alte contracte până nu va achita datoria către firma austriacă.

Cu toate acestea, Eugen Nicolăescu, revenit la conducerea Ministerului Sănătăţii în 2012, susţine că este blocat un singur cont al Ministerului. „Din 2009 nu a fost achitată datoria. Nu sunt blocate toate conturile ministerului, un singur cont e blocat de executorul judecătoresc, pentru o sentinţă pusă în executare", a declarat, la Digi24, ministrul Sănătăţii.

„Prin cont se făceau plăţi comerciale obişnuite: cumpărarea de bilete de avion, de rechizite. Sunt câţiva lei în acel cont, nu e un pericol pentru fondurile sănătăţii", a subliniat el. „Sentinţa trebuie pusă în aplicare, noi încercăm să mai diminuăm suma de plată. Poate reuşim să micşorăm din penalităţi. Cred că am putea reduce 2-3 milioane", a adăugat ministrul pentru sursa citată.

Back To Top