Categorie: Actual

femeie arestataPsihologul Ioana Borcan, membru al Comisiei de evaluare a persoanelor cu handicap Prahova şi asistenta medicală Nicoleta Georgiana Irimia, angajată a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, au fost arestate vineri, 19 iulie, pentru 29 de zile. Cele două funcţionare sunt acuzate că au primit sume importante de bani pentru a le facilita unor persoane sănătoase obţinerea unor certificate de handicap.

Tribunalul Prahova a admis propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie, Serviciul Teritorial Ploieşti şi a dispus arestarea preventivă a inculpatelor Ioana Borcan şi Nicoleta Georgiana Irimia, pe o perioadă de 30 zile fiecare. Cele două acuzate ar putea fi eliberate pe 18 august.

Conform DNA Ploieşti, între 2010 şi 2012, Ioana Borcan, fiind psiholog al Comisiei de evaluare a persoanelor adulte cu handicap Prahova, a primit, prin intermediar, 13.200 de lei în mai multe tranşe pentru a dispune încadrarea în grad de handicap şi eliberarea certificatelor de handicap pentru 21 de persoane. Alte acuzaţii se referă la perioada 2009-2012 în care, aceeaşi inculpată ar fi contribuit la eliberarea ilegală a 49 de certificate de încadrare în grad de handicap. Se pare că niciuna dintre aceste persoane nu suferea de bolile menţionate în certificatele de handicap pe care le-au primit, însă au beneficiat de toate drepturile de handicap, prejudiciind, astfel statul cu 475.000 lei, reprezentând indemnizaţii de handicap, indemnizaţii de însoţitor şi bugete complementare personale, titrează max-media.ro.

În perioada 2009-2012, Nicoleta Georgiana Irimia, asistentă medicală, a primit de la mai multe persoane 21.000 lei, lăsând să se creadă că are influenţă asupra membrilor Comisiei de evaluare de la DGASPC Prahova şi poate face rost de certificate de handicap. Ea a transmis către membrii comisiei dosare şi bani, redactând personal, în fals, referate şi scrisori medicale. Beneficiarii acestor certificate medicale au încasat în mod ilegal suma totală de 253.000 lei, reprezentând indemnizaţii de handicap, indemnizaţii de însoţitor şi bugete complementare personale.

Back To Top