Categorie: Actual

carte-electronica-de-identitate prototipProcesul de eliberare a noilor documente de identitate ar fi trebuit demarat la începutul lunii iulie 2013 însă parlamentarii au amânat acest termen până la jumătate anului viitor. VEZI SCHIMBĂRILE CALENDARULUI BULETINELOR ELECTRONICE.

Parlamentarii au adoptat, recent, noi reglementări în ceea ce priveşte eliberarea noilor documente de identitate.

Eliberarea noilor buletine va începe la 1 aprilie 2014 şi nu din 1 iulie 2013, aşa cum era prevăzut iniţial.

Până la data de 31 martie 2014, trebuie realizată o platformă-pilot pentru constituirea sistemului informatic de emitere a cărţii electronice de identitate şi punerea în circulaţie a acestui suport dar şi a cărţii electronice de rezidenţă, tittează avocatnet.ro.

Comisia pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor, cea care a propus amânarea termenului cu un an, şi-a argumentat poziţia explicând că noile buletine vor conţine şi date aferente cardului naţional de asigurări sociale de sănătate.

Potrivit actului normativ adoptat de parlamentari, calendarul preschimbării buletinelor de identitate, precum şi a cărţilor de identitate se stabileşte prin hotărâre a Guvernului, după generalizarea activităţii de emitere a cărţilor de identitate.

Back To Top