Categorie: Actual

vanator

O româncă a trimis un mesaj pe o reţea de socializare unui reprezentant al unei firme care organizează vânătoare în România, vizând speciile protejate de lege.
Anca T. i-a scris lui George Richmond Elliott de la Hunting and Sporting Scotland Ltd. următorul mesaj: "Vă rog nu ne ucideţi urşii. Trebuie să faceţi asta neapărat? Asta este singura modalitate prin care vă puteţi bucura de viaţă?".

Răspunsul lui George Richmond Elliott este fără echivoc: "Da, vom ucide toţi urşii voştri, toate păsările voastre din Delta Dunării, toţi cocoşii de munte, toţi mistreţii şi toţi cerbii. Sunteţi o ţară ieftină, cu conducători ieftini, politicieni corupţi şi asta meritaţi".
În România se află circa 40% din populaţia de urs brun din Europa. Întrucât specia a dispărut din alte ţări, vânătorii şi braconierii străini vin la noi în ţară, profitând de legislaţia slabă şi de corupţie. Costul unei excursii de vânătoare de urşi bruni în România este în jur de 4.500 de euro, potrivit ofertei Hunting and Sporting Scotland Ltd. Alte firme străine organizează şi vânătoare de cerbi, carpe negre, şi lupi, deşi sunt specii protejate prin lege.
Sursa: rtv.net

 

Back To Top