Categorie: Actual

inspectoratul scolar prahovaÎn cursul zilei de miercuri, 31 iulie, la Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova a avut loc sesiunea de repartizare în clasa a IX-a a elevilor cu situaţii speciale.

Aproximativ 200 de elevi însoţiţi de părinţii lor s-au deplasat, astăzi, la ISJ Prahova pentru a rezolva situaţia repartizării în clasa a IX-a.
„Au fost soluţionate cazurile speciale, potrivit criteriilor din Metodologia de aplicare a Legii Educaţiei. Astfel, am avut cazuri de gemeni cărora mediile nu le-au permis să fie repartizaţi la aceeaşi unitate de învăţământ, dar cărora legea le permite să înveţe în aceeaşi şcoală. De asemenea, au existat situaţii medicale speciale care le permiteau elevilor să fie încadraţi într-un liceu apropiat de domiciliu. Mai mult, am avut şi situaţii speciale în care elevii au fost repartizaţi iniţal, conform mediilor, la licee unde nu puteau ajunge din cauza distanţei mari de casă şi a situaţiei materiale care nu le permite să facă naveta. De exemplu, un elev de la Comarnic a ajuns, conform mediei, la Sinaia", ne-a declarat prof. Horia Toma, inspector şolar general în cadrul ISJ Prahova.

De asemenea, tot astăzi au fost repartizaţi şi elevii care nu au putut trece în clasa a IX-a şi sunt nevoiţi să repete primul an de liceu.

Potrivit recomandărilor Ministerului Educaţiei, soluţionarea cazurilor speciale de repartizare a ţinut cont de numărul maxim de 30 de elevi într-o clasă.

Back To Top