Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

copii vanduti iasiSe întâmplă în România secolului XXI! În satul Slobozia, din judeţul Iaşi, copiii se vând ca vitele în obor. Reporterii ziarului Libertatea au filmat cum se poate negocia vânzarea unui nou-născut.

Florentina Palaghia (34 de ani), din satul Slobozia, judeţul Iaşi, s-ar debarasa de pruncii fără nici o umbră de regret dacă în schimbul copiilor ar primi nişte bani. Femeia a fost de acord să-şi vândă copilul nou-născut, abandonat în maternitate, pentru 50.000 de lei reporterilor sub acoperire. Cu aceşti bani, voia să-şi cumpere o casă din chirpici şi să-i pună termopane.

Negocierea pentru cumpărarea bebeluşului s-a petrecut în Slobozia, un cătun din Iaşi, unde canicula se amestecă cu praful de pe uliţa uitată de timp a satului, cu mirosul porcilor lăsaţi liberi prin faţa curţilor şi cu muştele insistente ce îţi intră în ochi. Casele sunt dărăpănate, iar copiii goi aleargă ca nişte sălbatici după maşina în care ne aflăm. Sătenii ne privesc plini de speranţă, poate-poate vor căpăta şi ei câte ceva de la oamenii de la oraş. Întrebăm un localnic dacă ştie de unde putem cumpăra un copil. A apucat lacom cei 10 lei oferiţi pentru că l-am deranjat şi ne-a răspuns senin: „Există o femeie, Florentina Palaghia, care a născut acum o săptămână şi l-a lăsat în maternitate. Încercaţi acolo", scriu reporterii de la ziarul Libertatea.

Abandonat în maternitate

În faţa casei sărăcăcioase indicate de sătean suntem întâmpinaţi de o femeie. „Florentina Palaghia?", întrebăm noi. „Da, ce vreţi?". „Să adoptăm un copil, dar vrem să-l luăm imediat şi să facem actele de adopţie mai târziu". Ochii încep să-i sclipească la gândul unui potenţial câştig. Suntem poftiţi în casă şi ne conduce un întreg alai de plozi despuiaţi şi de femei dornice de senzaţional. Vestea s-a împrăştiat cu viteza sunetului în ograda familiei şi, în câteva minute, am fost înconjuraţi de un număr impresionant de oameni, toţi din familia femeii. „Eu am 34 de ani şi şase copii, iar mama are optsprezece. Nu am cu ce să-i cresc, aşa că pe ultimul născut, un băiat, l-am lăsat în Maternitatea Cuza Vodă, din Iaşi. Pe ăla vi-l pot da. Bărbată-miu m-a părăsit şi a plecat în străinătate. Dar bebeluşul e frumos foc, dacă-l luaţi nu o să vă pară rău", ne-a spus Florentina.
Şi, ca să ne exemplifice, „l-a luat de-o aripă" şi l-a târât în mijlocul încăperii pe unul dintre copiii mai mari (foto). Acesta, speriat şi fără să înţeleagă nimic, stătea îngheţat ca o vită scoasă la mezat. „Ia arată-le, băiete, la boieri, ce copii sănătoşi face mama. E şi puternic, munceşte şi nu se îmbolnăveşte. Aşa o să arate şi ală mic când s-o face măricel. Eu i-am spus Marius Sorin, dar dacă nu vă place puteţi să-i spuneţi cum vreţi, că încă nu i-am făcut certificatul de naştere", spune femeia.

Florentina locuieşte alături de mai multe rude într-o gospodărie sărăcăcioasă din localitatea Slobozia, judeţul Iaşi. Ea mai are cinci copii mici şi speră ca, prin vânzarea bebeluşului lăsat la maternitate, să obţină banii necesari pentru a cumpăra o casă.

Vrea să-şi cumpere termopane

După ce am fost asiguraţi de sănătatea copilului, am întrebat-o cam ce sumă vrea să obţină pentru el. Atât ne-a fost! Ca la un semn, vaietele şi problemele au început să se reverse asupra noastră: familia e numeroasă, statul nu le dă de muncă, pereţii casei cad pe ei, prin acoperiş plouă, geamurile trebuie schimbate, mâncarea nu ajunge. Ce mai, viaţa e grea! „Cam 500 de milioane (n.r. - lei vechi) ar fi o sumă bună. Vreau să-mi iau o casă şi să-mi pun şi termopane. Îmi daţi banii şi chiar şi mâine vă dau copilul", a stabilit Florentina suma pe care o voia pe viaţa omuleţului abandonat în spital, carnea şi sângele ei.
Am fost de acord să-i dăm cei 50.000 de lei şi am hotărât să ne întâlnim a doua zi în faţa maternităţii. „Vrem şi noi să vedem pe ce dăm banii", ne-am justificat vizita la spital. „Sigur că da. Să vedeţi ce grăsuţ este", ne-a asigurat Florentina. La plecare, ca o garanţie, i-am dat 200 de lei. A primit bucuroasă avansul, bun pentru antamarea unui porc, în nici un caz pentru viaţa unei fiinţe omeneşti.

În sat s-au mai vândut copii

De la mulţimea adunată în casa familiei Palaghia din satul Slobozia, judeţul Iaşi, am mai aflat că, în trecut, romii au mai vândut copii. Un cumpărător a fost chiar un poliţist dintr-un sat învecinat. „Acum 17 ani a cumpărat o fetiţă. Acum e premiantă, dar nu avem voie să intrăm în contact cu ea, că nu ştie că-i de-a noastră", ne-a mărturisit o femeie, mai relatează reporterii Libertatea.

VEZI ARTICOLUL ORIGINAL

 

Back To Top