Categorie: Actual

apa-mineralaMii de litri de apă îmbuteliată au fost retraşi de la comercializare din rafturile magazinelor din toată ţara după ce, în probele recoltate, au fost descoperite bacterii rezistente la antibiotice şi nitraţi pestelimita admisă.

Mii de sticle de apă plată şi minerală au fost retrase de la vânzare, conţinutul fiind contaminat cu o bacterie rezistentă la antibiotice, care poate provoca infecţii ale aparatului respirator sau urinar, dar şi septicemii şi chiar deces.
Cea mai mare cantitate de apă retrasă s-a înregistrat în judeţele Vaslui, Iaşi şi Dâmboviţa, potrivit rtv.net.

În Giurgiu, Dolj, Bihor şi Iaşi, au fost descoperite firme care îmbuteliau apă deşi nu aveau aviz de la Direcţiile de Sănătate.

Prahova se pare că a fost ocolită de această problemă. „Deocamdată, Comisariatul pentru protecţia Consumatorului nu a primit nicio informare prin sistemul rapid de alertă. Ne-am interesat şi la Direcţia de Sănătate Publică Prahova. Nici acolo nu fusese niciun avertisment. În cazul în care vom primi o astfel de atenţionare, vom intra în acţiune imediat", ne-a declarat Corneliu Buzu, comisar şef al CPC Prahova.

Aproximativ 27.000 de litri de apă au fost retraşi de la comercializare în 30 de judeţe, iar valoarea totală a amenzilor aplicate se ridică la 47.000 de lei, mai precizează rtv.net.

Back To Top