Categorie: Actual

pompieri-incendiuDin 2011, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a declarat fiecare zi de 13 care se suprapune cu ziua de marţi, drept „ZIUA INFORMĂRII PREVENTIVE" în România.

Cum, mâine, cele două condiţii sunt îndeplinite, ISU Prahova organizează Ziua Porţilor Deschide, un eveniment în cadrul căruia toţi cei care doresc să se familiarizeze cu specificul profesiei de pompier, pot intra în incinta Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Şerban Cantacuzino" din Ploieşti.

Acolo, vizitatorii pot urmări tehnica de intervenţie cu care echipajele serviciilor profesioniste participă la misiunile de salvare.

De asemenea, la nivelul judeţului Prahova vor fi organizate puncte de informare preventivă şi exerciţii demonstrative de stingere, descarcerare şi acordare a primului ajutor medical de urgenţă.

Marţi 13 reprezentă, potrivit reprezentanţilor ISU Prahova, „o oportunitate de diseminare a informaţiilor cu caracter preventiv şi implicit, o zi importantă în care, destinul unor cetăţeni poate fi schimbat în bine, prin însuşirea măsurilor menite a le proteja viaţa".

Back To Top