Categorie: Actual

pompieri-incendiuReprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Prahova au continuat şi în lunile de vară activităţile dedicate Campaniilor de educaţie preventivă „FOC – Flăcările Omoară Copii" şi „RISC – Renunţă. Improvizaţiile sunt catastrofale!"

Potrivit unui comunicat de presă al instituţiei, s-au distribuit flyere cetăţenilor şi au fost disemnate informaţii referitoare la măsurile de prevenire a incendiilor la locuinţe şi gospodării. Acţiunile s-au desfăşurat în mai multe locuri publice cu afluenţă de persoane, astfel: Cazino Sinaia – Salonul de carte, diferite unităţi medicale din judeţ, precum şi în cadrul Uniunii Asociaţiilor de Proprietari din municipiul Ploieşti.
Activităţile de informare preventivă s-au desfăşurat şi în taberele din localităţile Sinaia şi Buşteni, prilej cu care participanţilor, atât copiilor, cât şi conducătorilor de grup şi însoţitorilor li s-au prezentat reguli de apărare împotriva incendiilor şi s- au efectuat exerciţii de evacuare din clădire, în cazul ipotetic al unui incendiu.. Tinând cont de statisticile ce reliefează faptul că săptămânal un copil din România cade victimă incendiilor declanşate în mai multe cazuri din cauza improvizaţiilor făcute la instalaţiile electrice sau de gaz, un obiectiv principal al acţiunii de informare l-a constituit conştientizarea cetăţenilor cu privire la necesitatea supravegherii copiilor şi asigurarea condiţiilor de securitate în locuinţă, în special în lipsa părinţilor.
Totodată, pe timpul acestor acţiuni au fost organizate puncte de informare mobilă, ocazie cu care au fost puse la dispoziţia cetăţenilor broşuri, pliante, afişe şi alte materiale informative privind reguli şi măsuri de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă.
ISU Prahova va fi aproape de ceteţeni şi în perioada următoare, în vederea intensificării acţiunilor de diseminare a informaţiilor cu caracter preventiv.

Back To Top