Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

vladimir ghicaVenerabilul Vladimir Ghika a devenit, sâmbătă, Fericit, fiind beatificat în prezența a peste 8.000 de persoane. El va fi celebrat în fiecare an la 16 mai, data nașterii sale. De azi, are un imn dedicat lui și o rugăciune specială, consemnează digi24.ro.

 

Beatificarea Monseniorului Vladimir Ghika reprezintă, dupa vizita Papei Ioan Paul al II-lea în ţara noastră, cel mai important eveniment pentru credincioșii catolici din țara noastră. Și nu numai pentru ei. Pentru toți românii este un prilej de recuperare a unor adevăruri istorice ascunse timp de decenii de comuniști.

Papa Francisc a semnat, în ziua de 27 martie, decretul prin care recunoaşte martiriul preotului român născut la Constantinopol (Istanbulul de astăzi) şi ucis la Bucureşti, în închisoarea Jilava, în 1954.

Este a treia beatificare a unui martir din România, după cea a episcopilor Szilard Bogdanffy (2010) și Janos Scheffler (2011), care au murit în penitenciarele Aiud, respectiv Jilava, la începutul anilor '50.

În audiență au fost prezenți peste 30 de descendenți din familia Ghika, dar și istoricul Neagu Djuvara, a cărui căsătorie a fost oficiată, în vremuri dificile, de monseniorul Ghika.

Vladimir Ghica a fost prinț, diplomat, scriitor, om de caritate, preot român, nepotul lui Grigore Alexandru Ghica, ultimul principe al Moldovei. Tatăl lui Vladimir Ghica a fost Ioan Grigore Ghica, diplomat, ministru de externe si al apărării al României. Fratele său a fost Dimitrie I. Ghica.

După instaurarea regimului comunist, episcopii greco-catolici şi mulţi preoţi catolici şi ortodocşi au fost arestaţi. Bolşevicii se temeau cel mai mult de ceea ce nu puteau controla: de puterea credinţei.

Monseniorul Ghika era conştient că persecuţiile aveau să fie din ce în ce mai dure. Deşi putea să plece cu trenul regal în anul 1948, a ales să rămână. Credincioşii aveau mai mult ca niciodată nevoie de el.

În ziua de 18 noiembrie 1952 este arestat şi condamnat la trei ani de temniţă grea pentru înaltă trădare. În temniţă, a continuat să ţină liturghia şi a înseninat sufletele sutelor de condamnaţi. Le-a dat curaj şi speranţă. I-a ajutat să descopere puterea credinţei.

În timpul anchetei, a fost lovit cu pumnii în faţă şi i s-a înscenat spânzurarea de peste 80 de ori.

În sentinţa dată de Tribunalul Poporului din octombrie 1953, se arată că: „Ghika Vladimir a avut legături cu diverşi diplomaţi de la Legaţiile Franţei şi Italiei, precum şi cu Nunţiatura. A expediat prin Legaţiile Franţei şi Belgiei trei scrisori către fratele său din străinătate, în care dădea o serie de informaţii asupra stărilor politico-sociale din ţara noastră, informaţiuni ce urmau să fie transmise Vaticanului...".

În timpul anchetei, comuniştii l-au supus la cele mai cumplite chinuri ca să-i însceneze o vină. Să-l oblige să se lepede de Hristos. Analiza osemintelor, făcută anul acesta a scos la lumină brutalitatea torturii şi ce s-a întâmplat în ultimele clipe din viaţa unui om care a propăvăduit mereu bunătatea, dragostea, smerenia.

Back To Top