Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

scumpiri 20131 septembrie vine cu scumpiri noi pentru toţi românii. Ne aşteaptă preţuri mai mari la călătoriile cu trenul, alcool, bunurile de lux, dar şi concedieri masive în companiile de stat. Singura care se va ieftini cu numai câţiva bănuţi va fi pâinea, pentru care TVA-ul va scădea.

Guvernul a avizat, la sfârşitul lunii iulie, reducerea TVA la pâine, de la 24% la 9%, măsură în vigoare începând cu 1 septembrie. Scopul a fost reducerea evaziunii fiscale în industria panificaţiei. Marii retaileri s-au angajat deja să scadă preţul la pâine în conformitate cu diferenţa de 15 procente de la TVA. Totuşi, pentru a compensa impactul bugetar negativ al acestei reduceri de TVA la produsele de panificaţie, Executivul a decis creşterea unor accize. Astfel, de astăzi, mai multe acte legislative intră în vigoare, cu efect direct în buzunarele românilor. IATĂ CARE SUNT SCUMPIRILE.

CĂLĂTORIILE CU TRENUL

Călătoriile cu trenul vor fi mai scumpe cu procente între 0,9% până la 10%, în funcţie de distanţă şi de tipurile de tren.
Potrivit unui Ordin pentru aprobarea tarifelor de deservire generală din transportul feroviar public de călători, în cazul unui tren Regio, preţul unui bilet la clasa a II-a pentru 51-60 de km ar putea creşte de la 7,30 lei, cât este în prezent, la 7,50 lei, în timp ce pentru un tren Inter Regio, pe aceeaşi rută, preţul unui bilet se va majora de la 14,10 lei, la 14,50 lei.
Pentru 301-350 de km, preţul unui bilet de tren la clasa a II-a va creşte de la 34,70 lei la 42 lei, iar în cazul unui tren Inter Regio, pe aceeaşi rută, preţul unui bilet va creşte de la 67,30 lei la 71,50 lei. Tariful de rezervare a locului va creşte de la 3,3 lei în prezent la 4 lei.
La trenurile InterRegio, preţul plătit pentru un bilet la clasa a II-a va fi majorat pe rutele Bucureşti - Braşov (166 km) şi Bucureşti - Constanţa (225 km) de la 47 lei la 50,5 lei, respectiv de la 58,2 lei la 62 lei. Pentru un drum de la Bucureşti la Craiova (209 km), tariful va urca de la 58,2 lei la 62 lei, iar în cazul unei călătorii Bucureşti - Iaşi (405 km), un bilet va costa 94,5 lei, de la 85,7 lei în prezent, potrivit informaţiilor prezentate de Mediafax.
Ultima majorare de tarife a fost făcută la data de 14 august 2011.

ACCIZE MAI MARI LA BUNURILE DE LUX

Sunt vizate maşinile cu motor peste 3.000 cmc, bijuteriile, obiectele din aur, iahturile, ceasurile de lux şi anumite tipuri de armament, utilizate de persoane fizice, potrivit unei ordonanţe adoptate de la finalul lunii iulie. Executivul se aşteaptă să atragă la buget venituri suplimentare din aceste accize, estimate la 300 milioane lei pentru anul curent.

Noi accize vor fi introduse la BIJUTERIILE din aur şi platină, cu excepţia verighetelor, nivelul accizei fiind de 1 euro pe gram pentru aurul sub 14K şi doi euro pe gramul de aur de peste 14K.

Pentru confecţiile din BLĂNURI NATURALE se va plăti o acciză de 50 de euro pentru cele care costă sub 1.500 de euro, acciza crescând gradual până la 1.200 euro pentru blănurile mai scumpe de 6.000 de euro.

MAŞINILE NOI ŞI RULATE (din import) cu motoare mai mari de 3.000 cmc vor fi accizate cu 1 euro pe cmc.

ARMELE deţinute de persoanele fizice vor fi accizate gradual, de la 50 de euro pentru cele cu o valoare sub 500 de euro, până la 1.500 de euro pentru cele mai scumpe de 6.000 de euro.

CARTUŞELE vor fi taxate cu 0,1-0,4 euro pe bucată, în funcţie de categoria de preţ.

Pentru NAVELE CU VELE, mai lungi de 8 metri, se va plăti o acciză de 500 de euro pentru fiecare metru liniar din lungime.

Pentru IAHTURILE CU MOTOR, acciza va fi de 10 euro pe CP, dacă motorul este mai mare de 100 CP.

ACCIZE MAI MARI LA ALCOOL

Accizele la alcool vor creşte la 1 septembrie de la 750 euro/hectolitru la 1.000 de euro/hectolitru. Băuturile spirtoase, atât cele din comerţ, cât şi vinul şi ţuica produse în casă se vor scumpi cu 25%.

CONCEDIERI COLECTIVE

POŞTA ROMÂNĂ va renunţa la 3.650 de angajaţi din cei 32.887 de salariaţi. Restructurarea va cuprinde mai multe etape. În prima fază, 2.392 de angajaţi ai Poştei au optat pentru disponibilizarea colectivă, iar restul de 1.258 vor fi selectaţi în urma unui proces de testare profesională, pe baza cunoştintelor specifice posturilor.

CET BRĂILA va renunţa la 140 de angajaţi.

TERMON ONEŞTI va disponibiliza 37 de angajaţi.

TERMICA SUCEAVA va concedia 295 angajaţi.

CET BACĂU va renunţa la 104 angajaţi.

De la ANAF, vor fi disponibilizate 400 de persoane în cursul lunii septembrie, după finalizarea procesului de reorganizare din punct de vedere operaţional. O parte dintre angajaţi vor avea posibilitatea să opteze pentru transfer sau pentru detaşare în alte structuri regionale.

Guvernul a decis ca VENITURILE DE COMPLETARE, destinate sprijinirii disponibilizaţilor din companiile de stat până la găsirea unui nou loc de muncă, să fie acordate numai celor care se încadrează în anumite condiţii, nu tuturor persoanelor disponibilizate, aşa cum erau acordate până în acest an. Astfel, disponibilizaţii din companiile de stat vor beneficia de măsuri de protecţie socială doar dacă planul de disponibilizare prevede concedierea colectivă a unui număr mai mare de 1.000 salariaţi din acea unitate, potrivit Mediafax.

Potrivit legii, persoanele disponibilizate primesc indemnizaţie de şomaj, venit lunar de completare şi plăţi compensatorii acordate în conformitate cu prevederile contractelor de muncă aplicabile la nivelul fiecărei societăţi.

Venitul lunar de completare este stabilit odată cu indemnizaţia de şomaj şi este egal cu diferenţa dintre salariul individual mediu net pe ultimele 3 luni înainte de concediere, stabilit pe baza clauzelor din contractul individual de muncă, dar nu mai mult decât salariul mediu net pe economie din luna ianuarie a anului în care s-a efectuat concedierea, comunicat de Institutul Naţional de Statistică, şi nivelul indemnizaţiei de şomaj, mai relatează sursa citată.

Venitul de completare este acordat lunar, pe perioade stabilite diferenţiat, în funcţie de vechimea în muncă a persoanelor concediate în condiţiile prezentei ordonanţe de urgenţă, respectiv pe 12 luni, pentru persoanele care au o vechime în muncă cuprinsă între 3 -10 ani, pe 20 de luni, pentru persoanele care au o vechime în muncă cuprinsă între 10 şi 15 ani, pe 22 de luni, pentru salariaţii care au o vechime în muncă cuprinsă între 15 şi 25 de ani, şi pe 24 de luni, pentru salariaţii care au o vechime în muncă de peste 25 de ani.

TAXA PE PODUL DE LA FETEŞTI

Taxa de trecere de pe podul de la Feteşti fusese suspendată de către Guvern până la 1 septembrie, pentru fluidizarea circulaţiei pe ruta Bucureşti la Constanţa şi, duminica, pe sensul Constanţa-Bucureşti. Acum, taxa revine: 11 lei pentru orice vehicul cu masa totală mai mică sau egală de 3,5 tone, 37 lei pentru microbuze şi 49 lei pentru autocare.

Back To Top