Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

centrul de recuperare neuropsihiatrica urlatiDirectoarea Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică pentru Persoane Adulte cu Handicap din Urlaţi, Niculina Panait, a depus plângere penală pe numele tuturor asistenţilor medicali care lucrează în instituţie, acuzându-i de denigrarea beneficiarilor.

Niculina Panait a depus plângere penală pe numele a zece angajaţi ai Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică pentru Persoane Adulte cu Handicap din Urlaţi, instituţie aflată în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Prahova, potrivit vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Prahova, Laurenţiu Rebega.

Niculina Panait şi-a explicat gestul spunând că a fost deranjată că asistenţii au participat la o emisiune realizată de o televiziune locală, emisiune în care „au adus atingere imaginii beneficiarilor", relatează max-media.ro. Mai mult, directoarea s-a arătat nemulţumită şi de faptul că unii dintre angajaţii centrului au pus la dispoziţia presei documente interne ale instituţiei.

Ea spune că a decis să depună plângere penală pe numele asistenţilor după ce Poliţia a deschis o anchetă în cazul unui presupus viol în centru.

„Gândiţi-vă şi dumneavoastră că aceşti salariaţi care trebuia să aibă grijă de persoanele cu handicap s-au apucat să dea pe post anumite documente cu regim intern şi să facă nişte afirmaţii cu privire la persoana cu handicap, căreia i s-au încălcat drepturile şi i-au acuzat de nişte lucruri neadevărate, s-a sesizat din oficiu Poliţia", a spus Panait.

Ea a precizat că unii dintre colegii săi din alte instituţii publice i-au spus că ceea ce au făcut angajaţii centrului constituie infracţiune.

Drept urmare, directoarea a explicat că a depus plângere penală pe numele tuturor asistenţilor pentru că nu avea de unde să ştie cine anume a dat documente presei.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Prahova, Raluca Brezeanu, a confirmat că pe numele mai multor angajaţi a centrului social de la Urlaţi a fost depusă o plângere penală, precizând că această plângere a fost trimisă spre soluţionare Serviciului de Investigaţii Criminale, care a deschis o anchetă în acest sens.

Surse apropiate anchetei au precizat că directoarea îşi acuză subalternii de comiterea infracţiunii de „sustragere de documente".

În Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică pentru Persoane Adulte cu Handicap din Urlaţi, sunt internaţi peste 150 de bolnavi psihic, atât bărbaţi, cât şi femei.

Asupra instituţiei au planat, în 2013, două scandaluri. Prima dată, la sfârşitul lunii martie, o femeie internată de 21 de ani, diagnosticată cu encefalopatie şi autism, a născut un copil la maternitatea din Ploieşti, fără a se cunoaşte cine este tatăl copilului, în condiţiile în care femeia nu poate comunica, iar autorităţile au declarat că cel mai probabil tatăl este unul dintre bărbaţii internaţi în centru. În urma anchetei interne, 11 angajaţi au fost sancţionaţi cu reducerea salariului cu 10 la sută pe o perioadă de trei luni, pentru neîndeplinirea corespunzătoare a atribuţiilor de serviciu, fiind consideraţi vinovaţi pentru situaţia femeii. Aceştia susţin că sancţiunile sunt incorecte, întrucât ei nu aveau cum să-şi dea seama că femeia era însărcinată, în condiţiile în care este supraponderală. Asistenţii medicali susţin că medicul cu care are contract centrul de recuperare ar fi trebuit să vadă că aceasta este gravidă. De asemenea, angajaţii au afirmat că medicul respectiv trece pe la centru foarte rar, dar că cere asistenţilor medicali rapoarte medicale prin telefon sau e-mail.

Ulterior, tot în primăvara acestui an, Poliţia Prahova a deschis o anchetă în centrul de la Urlaţi după ce presa a relatat că unul dintre bărbaţii internaţi în acest aşezământ ar fi fost abuzat sexual de un alt bărbat internat în centru. Ancheta este încă în desfăşurare, iar surse din poliţie au declarat că examenul medico-legal la care a fost supusă presupusa victimă nu confirmă abuzul sexual.

Potrivit sursei citate, se pare că angajaţii acţionaţi în judecată acum sunt aceiaşi salariaţi acuzaţi de neglijenţă în serviciu la începutul anului.

Back To Top