Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

copil-telefonCamera Deputaţilor a aprobat noua lege pentru protecţia copilului, care prevede mai multe obligaţii din partea părinţilor faţă de minorii lor. Legea urmează să fie promulgată de şeful statului, apoi publicată în Monitorul Oficial.

Părinţii care intenţionează să plece la muncă în străinătate sunt obligaţi să anunţe autorităţile cu 40 de zile înainte şi să desemneze un tutore pentru cei mici. Asistenţii sociali vor verifica modul în care are grijă de minori persoana desemnată de către părinţi, iar concluziile vor fi transmise instanţei tutelare. Judecătorii vor decide, apoi, pe baza anchetei realizate de către asistenţii sociali, dacă persoana aleasă este capabilă să aibă grijă de copii.

Cei mici nu vor putea rămâne în îngrijirea acelui tutore mai mult de un an, iar acesta trebuie să aibă minimum 18 ani şi să facă parte din familia extinsă a celor mici. Noii tutori vor fi consiliaţi de asistenţii sociali, astfel încât copiii să se dezvolte cât mai armonios chiar şi în lipsa părinţilor.

Părinţii ai căror copii se află în plasamentul statului vor fi obligaţi să muncească în folosul comunităţii între 20 şi 40 de ore pe lună pentru fiecare copil instituţionalizat, dacă nu au bani să plătească contribuţia lunară prevăzută de lege către centrul de plasament.

În caz de divorţ, copiii îşi vor putea exprima opiniile şi preferinţele. Părintele cu care va locui copilul va trebui să îi asigure acestuia întâlniri regulate cu celălalt părinte, dar şi acces la familia extinsă a ambilor părinţi.

Lovirea cât de mică a copilului poate duce la pierderea drepturilor părinteşti. Un părinte îşi va pierde drepturile părinteşti dacă are probleme cu alcoolul, dependenţa de droguri, dar şi violenţa faţă de celălalt părinte.

Părinţii ai căror copii desfăşoară activităţi legale în industria de modeling, dar şi în domeniile cultural, artistic, sportiv şi publicitar vor fi obligaţi să informeze în prealabil serviciul public de asistenţă socială cu privire la activităţile micuţilor lor care vor fi şi ele reglementate, în curând, prin hotărâre de Guvern, precizează adevarul.ro.

Practic, prin aceste norme, autorităţile vor putea avea o evidenţă a acestor minori vulnerabili, care pot suferi cumplit dacă părinţii lor nu se află lângă ei.

În prezent, statisticile Direcţiilor de Asistenţă Socială şi Protecţia a Copilului nu pot atinge cifrele reale, la asistenţii sociali ajungând numai cazurile grave de nelijenţă.

Potrivit datelor din Prahova, la finalul lunii martie 2013, 183 de copii se aflau în evidenţa DGASPC ca provenind din 142 de familii din care ambii părinţi plecaseră la muncă în străinătate. Alţi 603 minori din 462 de familii mai rămăseseră cu un singur părinte, celălalt fiind plecat în străinătate la muncă. Pentru alţi 162 de copii din 129 de familii, viaţa s-a transformat radical după ce au fost lăsaţi la rude, la prieteni ori în centre de plasament de către unicul lor părinte care plecase la muncă în afara ţării.

În realitate, sute de alţi copii minori se află în grija bunicilor sau a prietenilor până când părinţii vor reveni din afara ţării, acolo unde au plecat să câştige bani. Însă, de aceştia, autorităţile nu au aflat pentru că, până acum, nu a existat vreo obligativitate din partea părinţilor de a-şi asuma vreo responsabilitate legală cu privire la îngrijirea minorilor.
Aşa se face că numeroşi copii aşteaptă, timp de ani întregi, vreo veste de la cei care le-au dat viaţă, iar unii nu o vor mai primi niciodată pentru că adulţii se leapădă complet de ţară, inclusiv de copiii lor.
De regulă, bunicii sunt cei care trebuie să se descurce şi să-i crească pe cei mici. Când cresc, copiii nu mai pot fi stăpâniţi, iar în urma suferinţei provocate de lipsa părinţilor, uneori o iau pe un drum greşit, ajungând să abandoneze şcoala, să fugă de acasă ori să intre în anturaje nepotrivite, periculoase.

Noua lege prevede sancţiuni pentru părinţii care nu se asigură de viitorul copilului lor, dar şi măsuri de protecţie socială pentru acei minori cărora tutorii nu le pot purta de grijă.

(sursa foto: guraialomitei.com)

Back To Top