Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

evaluare nationala lb romanaReprezentanţii Ministerului Educaţiei au decis ca, din anul şcolar 2013-2014, pentru admiterea în învăţământul liceal, proporţia mediei celor patru ani de gimnaziu să fie de doar 25%, redusă comparativ cu cea existentă până acum, de 50%. Media obţinută la Evaluarea Naţională din clasa a VIII-a va avea o pondere mai mare decât până acum, în calculul mediei finale, respectiv 75%, faţă de 50%.

Din anul şcolar 2013-2014, elevii sunt obligaţi să ia mult mai în serios examenul de Evaluare Naţională.
Decizia a fost luată ca urmare a rezultatelor destul de slabe obţinute, în acest an, de către elevii de clasa a VIII-a, aproape o treime dintre aceştia nereuşind să ia nici măcar 5 la probele de Limba Română şi Matematică, iar o parte dintre elevi încadrându-se în analfabetismul funcţional, după estimările Ministerului de resort. De asemenea, abandonul şcolar este un fenomen întâlnit mai ales la trecerea de la învăţământul gimnazial la cel liceal şi este direct proporţional cu eşecul şcolar înregistrat în urma Evaluării Naţionale.

Un alt motiv îl constituie diferenţele mari, de până la 2,5 punte, dintre media notelor de liceu şi media examenului de la finalul gimnaziului.

Situaţii de diferenţe mari, de până la două puncte, au fost înregistrate în 25 de judeţe, inclusiv în Prahova, iar în alte şase judeţe (Vâlcea, Mureş, Timiş, Hunedoara, Caraş-Severin, Olt) diferenţele depăşesc 2,5 puncte, titrează curierulnaţional.ro.

Măsurile adoptate de ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, au fost discutate cu toţi partenerii din Învăţământ: sindicate, asociaţii de părinţi, organizaţii de elevi. Cei mai entuziasmaţi de aceste decizii au fost părinţii, preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi din Învăţământul Preuniversitar, Mihaela Gună, apreciind, pentru realitatea.net, că „Evaluarea Naţională este mult mai corectă decât mediile din timpul anilor de gimnaziu V-VIII. Toată perioada anilor V-VIII este o vânătoare de note. Se fac presiuni asupra cadrelor didactice de către părinţi. Şi cadrele didactice s-ar putea sau nu să pună în mod artificial notele, ţinând cont că e vorba de rezultatele copiilor pe care îi învaţă".

Back To Top