Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

medici protesteAşa cum anunţau, la începutul lunii, reprezentanţii Colegiului Medicilor din România, doctorii din toată ţara vor participa, în septembriue, la primele proteste. Forurile reprezentative ale medicilor nu exclud posibilitatea ieşirii în stradă dacă doleanţele lor nu vor fi luate în seamă de către Guvern.

Necesitatea unui protest în masă a medicilor este justificată de problemele din Sănătate şi susţinută prin participarea masivă a reprezentanţilor tuturor structurilor din sistem, de la medici la farmacişti, asistenţi medicali, stomatologi, organizaţii sindicale şi patronale.

„Dorim să organizăm o Coaliţie de largă reprezentare, formată din organizaţii profesionale, sindicale şi patronale din tot sistemul de Sănătate care să ne reprezinte problemele pe parcursul perioadei preconizate prin strategia noastră de protest. Acţiunile noastre sunt etapizate. În această săptămână, vor fi aleşi reprezentanţii coaliţiei la nivel judeţean, din cele opt organizaţii, iar la finalul săptămânii vom face publice doleanţele coaliţiei, dar şi doleanţele din partea fiecărei asociaţii a doctorilor. Revendicările la nivel local vor fi transmise tuturor forurilor reprezentative din domeniul sănătăţii, inclusiv parlamentarilor de Prahova şi Prefecturii, astfel încât să facem cunoscute pentru toţi factorii decidenţi punctele de vedere şi toate problemele pe care le întâmpinăm în sistemul de sănătate", ne-a declarat dr. Simona Schnelbach, preşedintele Colegiului Medicilor Prahova.

Potrivit agendei acţiunilor medicilor, dacă nici semnalarea cu foarte mare rigurozitate a problemelor din sistem nu va rezolva nimic, doctorii vor ieşi în stradă, la un marş concomitent în toate oraşele ţării. În cazul în care reprezentanţii Sănătăţii nu vor ţine cont de problemele din sistem, în luna octombrie, medicii vor declanşa greve, iar o lună mai târziu vor urma demisii în bloc atât la nivelul spitalelor, cât şi la nivelul asistenţilor, al farmaciştilor şi al stomatologilor.

Principala problemă a doctorilor din România este salarizarea mult prea slabă faţă de responsabilitatea profesiei. Este o problemă în special remuneraţia rezidenţilor, de 200 de euro faţă de salariul minim acordat lor în celelalte ţări europene, echivalent cu valoarea a două salarii medii pe economie.

O altă nemulţumire a dotorilor este starea spitalelor. Lipsite de medicamente şi condiţii europene, unităţile medicale de stat punând în pericol atât activitatea medicală cât şi siguranţa pacienţilor.

Alături de doctori, la proteste şi-au anunţat disponibilitatea sindicatele asistenţilor medicali şi ale personalului auxiliar din cabinete şi spitale.

În timp ce reprezentanţii dotorilor din toată ţara se pregătesc de proteste masive, ministrul de resort, Eugen Nicolăescu, consideră „nejustificate mitingurile" despre care vorbesc doctorii şi îi cheamă la discuţii pe reprezentanţii Coaliţiei profesioniştilor din sistemul de sănătate. „Fac un apel la responsabilitate şi echilibru, astfel încât pacienţii să nu aibă de suferit în urma eventualelor proteste, iar acestea să nu distorsioneze eforturile de reformare a sistemului medical românesc. (...) Considerăm că posibilele proteste nu se justifică, nu au suport real. Începând de sâmbătă, conducerea ministerului este disponibilă pentru orice dialog", a spus ministrul Nicolăescu, citat de antena3.ro.

Back To Top