Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Știri internaționale

Republica MoldovaLimba de stat a Republicii Moldova este limba română. Este decizia Curţii Constituţionale care a precizat că limba română şi cea moldovenească sunt identice.

Limba română a devenit oficială. „Este o decizie istorică. Orice om cu minimă educaţie ştie că limba care se vorbeşte dincolo de Prut este limba română", a spus istoricul Adrian Cioroianu la Realitatea TV.

Cât despre unirea cu România, Adrian Cioroianu a spus că prioritatea ar fi ca Republica Moldova să se apropie de Uniunea Europeană. „Prioritatea pentru Chişinău este să se apropie de instituţiile europene, de Uniunea Europeană. Va fi mult mai uşor să despărţim graniţele", a mai spus Cioroianu.

Potrivit CC, limba română şi cea moldovenească sunt identice, însă textul Declaraţiei de Independenţă, unde este menţionată limba română, prevalează în raport cu textului Constituţiei unde este menţionată limba moldovenească, scrie publika.md, citată de realitatea.net.

„Declaraţia de Independenţă constituie fundamentul juridic şi politic al Constituţiei, astfel încât nici o prevedere a acesteia din urmă nu poate depăşi cadrul Declaraţiei de Independenţă. Astfel, Curtea a conchis că, în cazul existenţei unor divergenţe între textul Declaraţiei de Independenţă şi textul Constituţiei, textul constituţional primar al Declaraţiei de Independenţă prevalează", se menţionează în decizie.

„Decizia este definitivă, nu poatre fi supusă niciunei căi de atac, intră în vigoare la data adoptării şi se publică în Monitorul Oficial", a subliniat Alexandru Tănase.

Back To Top