Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Știri internaționale

ger SUAFrigul din Statele Unite este atât de mare, încât un deţinut care evadase, duminică, dintr-o închisoare din Kentucky, a preferat să se întoarcă în arest.

În New York, temperaturile au atins un minim istoric de -15,5 grade, temperatură care nu a mai fost înregistrată de 118 ani, relatează stirileprotv.ro. Statele Unite rămân sub valul de ger fără precedent în ultimii 30 de ani. Temperaturi sunt resimţite până la -53 de grade Celsius în Montana, iar în alte regiuni cad ninsori abundente şi ploi înghetate. Zeci de persoane au murit din cauza frigului în ultima săptămână. Pentru o simplă comparatie, la Polul Sud erau, astăzi, numai -34 de grade Celsius. Pe un asemenea ger, leziunile pielii survin în numai câteva minute, iar autoritaăţile îi avertizează pe oameni să rămâna în case. În multe oraşe, şcolile rămân închise, iar serviciile municipale au redus activitatea la minimul necesar. Traficul aerian a devenit un haos.

În schimb, în Marea Britanie, Spania şi Franţa furtunile aduc aduc valuri colosale, vânt năpraznic şi inundaţii.
În Portugalia, un val uriaş a lovit coasta oraşului Porto, mai multe persoane fiind rănite şi câteva maşini, luate de ape.

Trei persoane au fost date dispărute aseară, în nord-vestul Spaniei, după ce au fost luate de un val înalt de 8-9 metri. Galiţia a fost plasată sub cod roşu de furtună. Vântul extrem de puternic transformă decolările şi aterizările în aventuri de coşmar pentru pasageri.

Se pare că de vină este un vortex polar care a cuprins mare parte din Statele Unite şi a dus la scăderea rapidă a temperaturilor.
Vortexul polar este un model de circulaţie a vânturilor puternice de-a lungul sistemelor de joasă presiune şi care, de obicei, se întâlneşte pe timpul iernii, în zonele arctice. Efectul unui astfel de vortex este de a menţine circulaţia aerului rece în regiunile polare.
Cu toate acestea, atunci când vârtejul se descompune sau se rupe în două, el poate trimite aer foarte rece spre sud, titrează descoperă.ro.

Condiţiile meteo create de acest vortex polar au fos atât de severe încât până şi urşii polari de la Parcul Zoologic Lincoln, din Chicago, au fost transferaţi în interior, atunci când temperaturile au ajuns la -26 de grade Celsius. În acelaşi timp, rezidenţii au fost avertizaţi că pielea le-ar putea îngheţa dacă părăsesc casele atunci când temperatura resimţită a scăzut la -53 de grade Celsius.

Oficialităţile au declarat că această temperatură de -26 de grade Celsius de la Aeroportul Internaţional O'Hare a depăşit recordul din 1884 şi l-a egalat pe cel din 1988. În Fargo, cel mai mare oraş din Dakota de Nord, se înregistrează -35 de grade Celsius, mai relatează sursa citată.

Unii oameni de ştiinţă cred că din cauza temperaturilor mai mari decât media, din zona Arctică, vortexul polar este slăbit, lucru care îl face să afecteze zonele de la latitudini mai joase.

Vortexul polar are tendinţa de a deveni mai puternic în timpul iernii şi de a-şi pierde din intensitate vara. De asemenea, el se poate întinde pe o distanţă de aproximativ 2.000 de kilometri, învârtindu-se în direcţia inversă acelor de ceasornic în jurul Polului Nord. Un astfel de vortex polar are loc în jurul Antarcticii, fiind un element cheie pentru vremea de iarnă din emisfera sudică, mai expplică descopera.ro.

Back To Top